LOADING

Type to search

Editorial

175 habitatges de protecció

L’Ajuntament va presentar ahir el pla per construir 175 habitatges de protecció oficial (HPO) en els propers tres anys. Es tracta de tres projectes, que es construiran a la Plana (70 pisos), a Can Pei (43) i a la Bòbila (62). La iniciativa ha estat possible gràcies a les cessions de terreny obtingudes per l’Ajuntament en els darrers anys. Fa dos anys i mig, els promotors de la Plana i Santa Bàrbara van cedir sòl a l’Ajuntament per a la construcció de 500 habitatges, a més d’altres prestacions, com la rehabilitació de la masia de Santa Bàrbara i l’adaptació i obertura del parc de Santa Bàrbara, que està prevista que es faci aquest 2020. Ara se’n faran els primers.

El projecte presentat ahir per l’alcaldessa i la regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, junt amb el regidor David Martínez, és una esperada i excel·lent notícia per a Sitges. L’accés de l’habitatge és el principal problema que pateixen els sitgetans. Els desproporcionats preus de venda i de lloguer estan impedint que cada cop més sitgetans es puguin quedar a viure en el seu poble i hagin de marxar a altres localitats, en un trist exili econòmic.

La proposta treballada per la regidora Júlia Vigó ha estat enginyosa i, a primer cop d’ull, beneficiosa per als interessos del municipi i els seus habitants. Tres entitats del tercer sector, amb experiència en aquest tipus de projectes, duran a terme la construcció. El fet que aquest procés es vehiculi a través d’aquest tipus d’òrgans fa, d’una banda, que sigui més ràpid el procés de licitació i, d’una altra, garantirà un perfil social del projecte.

Les propostes de la iniciativa és que el preu del metre quadrat surti al voltant dels 7 euros; és a dir, la meitat del que val a preu de mercat. Es tracta d’uns preus que fan assequible i accessible poder-hi optar a una àmplia capa de la ciutadania local. 

En els propers mesos es dibuixaran els plànols dels edificis i els pisos i, al mateix temps, l’Oficina Local d’Habitatge començarà a tramitar el procés d’inscripcions dels interessats. Serà un bon termòmetre per saber les necessitats reals que té Sitges en aquesta matèria.