LOADING

Type to search

Cultura

Teràpia de Xoc: teatre solidari contra el càncer infantil

La Fundació Tomás Gracia promou la representació i destinarà els beneficis obtinguts a l’Hospital Sant Joan de Déu

La Fundació Tomàs Gracia proposa una activitat cultural solidària amb la representació de l’obra de teatre Teràpia de Xoc, el divendres 31 de maig, a les 20 hores, al  teatre Casino Prado. L’objectiu de la proposta és recaptar fons per la recerca en la lluita contra el càncer infantil que es destinarà a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Teràpia de xoc, dirigida per Anna Carné i organitzada pel grup TeatrAndreu i Teatre Núria Espert, es basa en una comèdia de parelles que es desenvolupa en un elegant despatx d’uns psicòloga una nit de divendres. Són citades tres parelles en la mateixa sessió quan, de sobte, la psicòloga no es presenta. Aquesta situació deixa sis parelles desconegudes en una particular i relaxada sessió de teràpia conjunta, que es converteix en un intercanvi d’experiències personals, de desitjos, de somnis i frustracions. Gràcies a l’absència de la professional, apareixen confessions, mentides i veritats, el que converteix la sessió en un autèntic experiment on els participants faran servir el seu joc ocult.

Un argument senzill d’entrada, però amb una sorpresa amagada que s’anirà descobrint a mesura que avanci la trama. Un text intel·ligent combinat amb grans dosi de comèdia que, malgrat la simplicitat de l’argument, portarà a l’espectador a empatitzar amb les vides dels personatges, però sobretot convidarà a reflexionar sobre el tema més profund de les relacions de parella.

La Fundació organitzadora de l’esdeveniment, presidia pel mateix Tomàs Gracia Teller i fundada el 2014, sense ànim de lucre, va néixer davant la difícil situació econòmica del país, com a alternativa de suport a entitats, associacions i causes que es van veure afectades per les retallades i la retirada d’ajudes que rebien dels organismes públics. El seu objectiu era cobrir, en la mesura del possible, algunes de les necessitats bàsiques i socials com les beques menjador, els casals d’estiu o l’accés a l’esport en entitats locals que havien vist com perdien o es reduïen les beques destinades a les persones més vulnerables. L’objectiu de la Fundació és ajudar als nens, adolescents i joves en risc de exclusió social o en risc de pobresa, i ajudar-los econòmicament per a l’obtenció de formació acadèmica, esportiva o professional. Així, la Fundació s’implica amb entitats com el Rugby Club Sitges o el Club Bàsquet Sitges, en actes solidaris com la cursa de la Lluna Plena, i també participa amb la Fundació contra el càncer infantil amb la venda d’escuts Solidaris. Recentment, la Fundació Tomàs Gracia i l’Escola Pia van signar un conveni de col·laboració per seguir educant i formant a l’Oest d’Àfrica.