LOADING

Type to search

Cultura

El president Quim Torra inaugura l’exposició central del Centenari de Terramar

La màxima autoritat del país s’havia compromès a venir durant l’acte d’obertura del Centenari de Maricel

L’exposició central del Centenari de Terramar, titulada Els arbres i els ocells alegren la vida, s’ha inaugurat oficialment aquest dijous amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que ha acompanyat l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i altres regidors del consistori en aquest acte d’obertura. El president i la resta de la comitiva institucional han pogut gaudir d’una visita guiada a càrrec d’Alba Gràcia, coordinadora del Centenari de Terramar, que ha recordat els orígens i les particularitats de la ciutat jardí ideada per Francesc Armengol i Duran a principis del segle XX. En el torn dels parlaments, Torra ha recordat que la seva presència en la sessió inaugural era un compromís que va assumir ara fa mig en l’estrena d’una altra exposició a Sitges –la del Centenari de Maricel– i que ha estat “tot un honor” poder-lo complir.

La mostra central del Centenari de Terramar està situada a l’aire lliure, dins els mateixos jardins que porten el mateix nom. L’exposició posa en valor, entre altres qüestions, un projecte interdisciplinari que va revolucionar el Sitges de l’època i que va integrar-se plenament en el seu entorn natural. La commemoració s’allargarà fins a finals d’any amb altres actes culturals.