LOADING

Type to search

Actualitat

L’arribada a la lluna, des de Sitges

Il·lustració d’Artur Duch

La fita de Neil Armstrong la matinada del 20 al 21 de juliol de 1969 es va viure a Sitges, com arreu del món, a través de les pantalles dels televisors i les ones de la ràdio. En altres casos, va ser gràcies a la premsa escrita, que se’n va fer ressò. Josep Maria Alegre, sitgetà aficionat a la fotografia és un dels testimonis que va despertar-se expressament per viure “aquell gran pas per a la humanitat”.

Sitges, el 1969, com recollien les pàgines de L’Eco de Sitges, vivia un moment d’esplendor en relació al turisme. El primer Pacha del món havia obert dos anys abans; els grans hotels rebien turistes d’arreu d’Europa i era el bressol d’un nou oci nocturn festiu.Les cròniques de l’època van recollir amb humor i amb certa ironia un esdeveniment que se celebrava com una doble gesta: l’arribada a la lluna i viure-ho en directe per la petita pantalla. En la mateixa setmana que Joan Capri visitava el Teatre Prado, se celebrava l’elecció de Miss Catalunya a la recent creada urbanització de Vallpineda i el Caudillo nomenava al seu successor.

Podeu comprar L’Eco al vostre punt de venda habitual o en l’edició digital de l’iQuiosc.cat.