LOADING

Type to search

Actualitat

El rebuig generat a casa

Pure Clean Earth ha recollit 2.116 quilos de brossa a les platges de Sitges, en el seu primer any de vida

2.116 de residus a les platges de la vila, i més de 8.000 entre les dues localitats. Persones voluntàries són les que recullen, durant una hora a la setmana, el rebuig que acaba el seu recorregut al litoral, d’aquest entre el 70 i el 80 per cent és plàstic. Un cop finalitzada l’acció de recollida, classifiquen la brossa en 14 categories, després de crear una muntanya que impacta i preocupa al mateix temps.

Existeixen alternatives per reduir el consum de plàstic d’un sòl ús, i no només a les platges sinó també a l’entorn de la llar. I és que el 80 per cent del plàstic als oceans prové de la terra. Per a Pure Clean Earth cal un canvi radical, tant en els sectors econòmics com en la individualitat. Una de les accions passa per la lectura de la brossa que es genera a casa, per canviar els hàbits gradualment davant una urgència que, com alerten els experts, es troba davant la darrera generació de ser-hi a temps de salvar el planeta.

A L’Eco d’aquesta setmana en parlem àmpliament i oferim les eines per ser més sostenibles i iniciar les accions individuals i col·lectives, pensant globalment i actuant localment.