LOADING

Type to search

Actualitat

La borsa de treball de Nivell 10 dobla a la del nombre d’aturats

Actualment a Sitges hi ha registrades 901 (juny 2019) persones en situació d’atur. Nivell 10, en canvi, té un total de 2.149 persones inscrites en la borsa de treball, de les quals, 1.319 persones declaren estar en situació d’atur. La resta, segons informa el consistori, són persones que pertanyen a la borsa motivades per trobar una millora a la seva situació laboral. 

Per un altre costat, el nombre de dones inscrites en situació d’atur supera el nombre d’homes i la majoria es troben en la franja d’edat d’entre els 45 i els 55 anys. Majoritàriament pertanyen al sector dels serveis. Així les dades presenten el sector serveis, amb menys ofertes laborals, que és un sector més feminitzat i més temporal. 

Des de Nivell 10 s’ ofereixen diverses accions més enllà de l’orientació laboral, amb l’objectiu d’afavorir noves oportunitats. Es tracta de cursos i projectes de formació específics, per a determinats col·lectius, que se sumen al servei d’informació i assessorament vinculat directament amb la borsa de treball.  Una segona oportunitat, o potser la primera, per trobar feina, és clau en l’estructura del servei, en un context on no sempre coincideix l’oferta d’ocupació amb la demanda. L’èxit està en la consumació de la intermediació entre empreses i treballadors.  Per aquest motiu, dos dels eixos del servei són la formació i l’orientació encaminades a una tutorització doncs el servei forma part de la xarxa  també a nivell comarcal. Aquest és el motiu pel qual Nivell 10 rep demandes de persones, que s’hi inscriuen tot i no viure a Sitges. 

El Centre d’Iniciatives Econòmiques (CIES) Nivell 10 és un servei municipal que forma part de la xarxa de serveis d’ocupació comarcal (SOC). És un espai especialitzat en la formació i orientació per a la recerca de feina i un referent en la intermediació entre l’oferta i la demanda de treball respecte del sector empresarial i de serveis. Tot i així, en el seu creixement i per la seva evolució ha esdevingut un referent també comarcal, tal i com revelen les dades de la borsa de treball actual, que supera en més del doble el nombre de persones aturades a Sitges. A més, en la seva vessant formativa aplega persones que no estan en situació d’atur però volen busquen una millora en la seva ocupació.