LOADING

Type to search

Actualitat

200 persones es manifesten contra l’allotjament de guàrdies civils

Manifestació pel passeig Marítim de Sitges, aquesta tarda

Sitges està allotjant un nombre encara indeterminat d’agents del cos de la Guàrdia Civil, a l’espera de les massives concentracions previstes al llarg de la setmana vinent, un cop es doni a conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia sobre els encausats pel procés. Al voltant de 200 persones, en una convocatòria realitzada a través de les xarxes socials per la secció local dels CDR, ha recorregut la vila per denunciar la presència dels agents.

Iniciada al Cap de la Vila, i després de recórrer els carrers Parellades, Marqués de Mont-roig, Primer de Maig, passeig de la Ribera i un tram del Marítim, en direcció cap a un dels hotels on s’allotgen els agents de la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra els han tallat el camí per derivar el recorregut cap el passeig Vilanova, on s’ha aturat davant d’un dels hotels que acullen els agents. Un cop allà, la manifestació ha continuat per Can Perico per finalitzar al punt d’inici. La manifestació s’ha desenvolupat sense incidències remarcables, ambientada amb el so de les cassoles, xiulets i crits de llibertat dels presos polítics, independència i fora les forces d’ocupació. Entre els assistents hi eren els regidors Rafel Font (jxS), Júlia Vigó (GS) i Guillem Escolà (SGI). El regidor de Governació, Eduard Terrado (ERC), també ha estat coordinant amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra el desenvolupament correcte de la marxa.

A diferència de l’octubre del 2017, quan les forces d’ocupació es van allotjar en hotels sencers (especialment al Maresme i a les comarques de Tarragona), aquesta vegada han optat per repartir-se per diversos hotels en grups de màxim quinze o vint persones. D’aquesta manera, volen evitar que hi hagi concentracions davant els hotels per protestar contra la seva presència, especialment si practiquen la violència que els va distingir fa dos anys contra els votants del referèndum.