Els habitatges protegits, la situació local de la Covid i la visió dels nord-americans de Sitges, a L’Eco

- Publicitat -

L’inici del compte enrere per a la primera promoció d’habitatge protegit en deu anys, l’expansió de la Covid-19, l’impacte econòmic que està deixant la crisi en la cultura, la unitat dels alcaldes per treballar pel futur, el retorn dels porcs senglars al centre de la vila i la figura del mític Tate de la Unió Esportiva Sitges són alguns dels principals temes que abordem aquesta setmana a L’Eco.

El repàs a l’actualitat de la Covid-19 i el seu impacte en la vida local el fem analitzant les dades d’aquesta setmana, que indiquen que ni a Sitges ni a Ribes s’aprecien encara índexs de millora. També exposem els bons números que aporten les residències locals, la situació de tensió que s’està generant a Sant Camil amb l’augment d’ingressats, l’estudi que ha realitzat l’equip d’investigació d’aquest centre i el projecte del sitgetà Jim Roldán per construir la primera planta de proves de flux de prevenció contra la Covid-19 a l’Estat. També exposem les alternatives familiars a les activitats extraescolars i el dur impacte que la crisi està deixant en el sector cultural local.

Les pàgines d’informació local posen el focus en l’inici del compte enrere per construir la primera de les tres promocions d’habitatge protegit en les quals treballa el Govern municipal. També analitzem el malestar que plana entre autònoms, empresaris i treballadors per l’impacte de la crisi en el sector turístic, la reunió entre l’alcaldessa i els anteriors batlles, l’ampliació de la durada del pas de trens de mercaderies per Sitges o el model que adoptarà el festival Sitges Next, entre d’altres temes.

A les pàgines de Ribes tractem l’augment de l’incivisme, els ajuts municipals a gimnasos i acadèmies, l’ampliació de la biblioteca Josep Pla o la tasca social del Consell de Cooperació.

En aquesta edició abordem altres temes d’interès socials, com la manera en què els nord-americans de Sitges i de Ribes estan vivint el desenllaç electoral al seu país, el retorn dels porcs senglars al centre de la vila i, fins i tot, a la platja i la donació que ha fet a l’Arxiu Històric una dona que va néixer el dia de la proclamació de la Segona República. També fem un recorregut per la família Ferrer i Portuondo, promotors de l’emblemàtica mansió de Villa Anita, al carrer de la Palma. Aquesta setmana entrevistem Maria Royo i Albert Verdú.

A les pàgines culturals, a més de l’impacte de la Covid-19 en els sectors creatius i les entitats, també abordem la novel·la que ha publicat l’exalcalde Jordi Serra i els projectes del Celler de creació de Ribes. També publiquem un nou relat de Nacho Zubizarreta.

A Esports repassem la trajectòria de l’emblemàtic Tate, una vida dedicada a la UE Sitges, coneixem les visions dels presidents dels clubs locals d’hoquei, valorem l’aturada de la lliga de futbol i tractem la nova victòria de Nil Roig.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Pere Badia, Gertrudis Conde, Lucas Estruch, Jordi Fusté, Ferran Martínez, Carina Mut, Josep Orriols, Joan Rosquellas, Toni Segarra, Josep Maria Tubau i Nacho Zubizarreta, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, Manel Pérez, Núria Pozo i Alba Vigó. Les contres són d’Eva Martín (Sitges) i Belén Álvarez (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Articles relacionats