LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Ajudes als gats del carrer durant el confinament

Les colònies de gats han trobat com sobreviure a la crisi de la Covid-19 gràcies a la Taula del Tercer Sector, que juntament amb les associacions animalistes Animal Rescue, l’Associació Animalista Naturalista de Sitges i l’Agrupació de Voluntaris adherits a la Taula, han organitzat un sistema de control, protecció i alimentació mentre duri el confinament. L’objectiu és evitar que el número de gats es multipliquin, a més d’intentar que portin una vida digna al carrer.

L’Ajuntament ha activat un protocol, que estableix una organització de tres grups de cinc persones cada un, als quals se’ls hi ha atorgat cinc carnets que donen el permís exclusiu per sortir del lloc de confinament. A Sitges hi ha 39 colònies i a cada persona se li han assignat diverses en funció del lloc dels respectius llocs de residència. “Aquests voluntaris, quan surten al carrer sempre porten uns guants de làtex i una mascareta”, assegura en Carles Nicolàs, president de la Taula del Tercer Sector.

La Taula del Tercer Sector ha estat un eix clau per coordinar les tres entitats animalistes que cuiden les colònies de gats al municipi. En aquest sentit, Nicolàs apunta que “calia solucionar aquesta problemàtica que es va produir durant l’inici del confinament, ja que molts gats depenen del que els hi porta la gent”.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA