LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Aurora Carbonell demana mesures al Govern en matèria turística

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, va demanar ahir mesures concretes de la Generalitat en matèria turística per afrontar el terrible impacte econòmic que la crisi del coronavirus està generant en el sector. Carbonell va intervenir, en tant que diputada d’ERC, en la comissió de Turisme del Parlament i va interpel·lar al Govern en la recerca d’accions.

Durant la seva intervenció, per via telemàtica, Carbonell va subratllar que “ens cal una diagnosi i propostes concretes del departament, saber com s’afrontarà en l’àmbit turístic aquelles activitats més massives i quines son les estratègies alternatives”. Carbonell va demanar “quan i com preveu la conselleria que es pugui reprendre l’activitat turística i quines mesures està liderant el departament per a mantenir viu el teixit empresarial del sector”.

En la seva exposició, l’alcaldessa de Sitges, va refermar que “és important que les administracions, especialment aquelles amb més capacitat fiscal com l’Estat i les institucions europees, no s’equivoquen i apostin per l’estímul econòmic i no per l’austeritat. No tornem a repetir els errors del passat”. La diputada republicana també va exposar l’aposta pel turisme de proximitat, especialment per als municipis més abocats al turisme de masses, “amb una important dependència de grans hotels, aglomeracions a platges, festivals i esdeveniments culturals”.

Fragment de la intervenció telemàtica d’Aurora Carbonell a la comissió de Turisme

Dimarts vinent, intervindrà en les comissions parlamentàries l’altre diputat sitgetà, Manu Rodríguez (Ciutadans). Ho farà en la comissió de Justícia, de la qual n’és membre, amb l’objectiu de preguntar al Govern sobre les mesures de prevenció i de protecció davant el coronavirus a les seus judicials i penitenciàries. Rodríguez ha intervingut avui en la comissió que debat la ponència conjunta de Reglament del Parlament.