LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Bars i restaurants afronten el futur immediat amb interrogants

La platja de Sant Sebastià. en una imatge de la passada Setmana Santa

El sector de l’hostaleria afronta el desconfinament amb una barreja d’esperança i preocupació. Esperança per poder tenir obert durant la temporada d’estiu i preocupació perquè les mesures que els obliguen a mantenir suposarà que la majoria de negocis no siguin viables.

La fase que ens trobem ara, el confinament, ha suposat un cessament gairebé total de l’activitat. A partir de l’11 de maig es podran obrir les terrasses. Serà fins a un 30% de la seva ocupació i seguint instruccions dels ajuntaments. I a partir del 26 de maig es podrà oferir servei de taula (amb reserva i separadors o distància exigida per garantir les mesures de seguretat i un aforament d’un terç de la seva capacitat). Finalment, si es compleixen criteris de la flexibilitat (segons evolució de la pandèmia), a partir del 8 de juny es podrà fer el servei complet, tot i que amb limitacions.

La por al contagi i la disminució del turisme també es notaran a mitjà termini. Espanya és el país amb més morts per habitant i, tot i els bons números de Sitges, la vila patirà les conseqüències: un cop obertes les fronteres, els potencials turistes preferiran viatjar a països més segurs. Un cop s’hagi trobat la vacuna per frenar la malaltia es preveu la recuperació del turisme, però amb l’efecte d’una menor demanda i un important canvi d’hàbits de la població, local i externa.

L’hostaleria és el sector més important del PIB a Sitges. Gairebé una tercera part, i un 32% dels treballadors sitgetans, depenen d’un sector altament vinculat també al turisme, un dels grans castigats per la Covid-19.

A L’Eco d’aquesta us expliquem amb detall les actuacions programades pel sector i les diferents fases previstes. Podeu trobar L’Eco al vostre punt de venda, en edició digital d’iQuiosc o trucant al 666 82 79 38.