LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Bars i restaurants tanquen, mentre creix la demanda d’ajuts per a l’hostaleria

El carrer Major, amb bars tancats, avui divendres al matí

Els bars i els restaurants de Sitges ja estan tancats, com a la resta del país, en una imatge que situa la vila a prop del confinament del març passat amb locals tancats, però en alguns casos habilitats per al repartiment a domicili. A la indignació i desesperació amb la qual s’ha sotmès el sector després de conèixer les mesures del Govern català se suma ara una demanda, cada cop més generalitzada, que la Generalitat respongui amb ajuts directes per evitar que la crisi sigui encara més dolorosa.

La immensa majoria d’establiments ja no han obert avui després que ahir la Generalitat confirmés a darrera hora que no esperaria la resolució judicial per a procedir al tancament. Alguns establiments –especialment restaurants, tot i que també granges– han adaptat el seu servei per portar menjar a domicili o lliurar en el punt de recollida. Els bars i restaurants que optin per aquesta via no han de sol·licitar cap permís a l’Ajuntament, ja que la mateixa norma de la Generalitat habilita l’opció del portar a casa. Amb tot, des del Gremi s’han mantingut converses en les darreres 48 hores amb l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i els regidors Luismi García i Guillem Escolà per a confirmar que els establiments no tindran cap problema en oferir aquest servei.

“Reclamem que les mesures compensatòries anunciades pel Govern s’implementin de manera urgent, de la mateixa manera que estan fent altres països del nostre entorn. No volem línies de finançament ICO o ICF; no volem més endeutament”, va afirmar amb contundència el Gremi d’Hostaleria de Sitges en un comunicat emès ahir al vespre. El text lamentava les restriccions de les mesures i sentir-se l’ase dels cops per part del Govern: “des del primer moment, el sector de la restauració i la hostaleria han estat els qui més mesures han pres per poder donar tranquil·litat als clients i usuaris dels seus serveis”. I afegia que “els focus de contagis no s’estan produint principalment en l’àmbit laboral o empresarial i demanem que s’estableixin altres mesures i campanyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l’activitat social, que és on veritablement s’està ocasionant la transmissió del virus”.

També la Federació d’Empresaris del Gran Penedès ha reclamat ajuts directes de la Generalitat a les empreses afectades. Una altra veu que també s’ha posicionat en aquesta línia és la de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, que ahir mateix va reclamar a la Generalitat una línia de suport a les empreses del sector. Fins i tot, Guanyem Sitges s’ha posicionat a favor de mesures destinades a ajudar al pagament de lloguers i hipoteques per part de les emeses afectades, a més dels treballadors. La portaveu de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, ha llençat avui un missatge d’escalf al sector.

Per la seva part, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha emès avui un comunicat en què reclama “recolzar els nostres restaurants, bars i cafeteries i afavorir el servei a domicili o de recollida a l’establiment; hem de donar suport a la nostra senyal d’identitat, la cultura, i seguir els actes culturals amb les mesures de seguretat pertinents. Hem de comprar a les botigues de la nostra vila”. Carbonell també ha assegurat que “seguirem fent campanyes promocionals de Sitges, perquè quan això s’acabi continuem estant ubicats al mapa de les millors destinacions on viatjar, on celebrar les reunions i els congressos, o el lloc ideal on venir a gaudir d’un dia”.

Notícies relacionades:
El contagi i els nous positius a Sitges és la meitat que en el conjunt de Catalunya (15 d’octubre de 2020)
Els bars i restaurants de Sitges encaixen el tancament amb pessimisme (14 d’octubre de 2020)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure