LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Consens per a la reactivació socioeconòmica, però poques mesures concretes

Participants en la sessió constitutiva del Pacte Local per a la Reactivació Socioeconòmica, aquest divendres

Els danys econòmics que està causant el coronavirus està obligant les administracions a prendre mesures excepcionals per a intentar pal·liar la situació de la millor manera possible. Aquesta tarda, en una altra sessió telemàtica, l’Ajuntament de Sitges ha aprovat el Pacte Local per a la Reactivació Socioecòmica, subscrit pel conjunt de forces polítiques amb representació municipal i diversos col·lectius i organitzacions de la vila. Es tracta d’un document que marca idees generals, però que no detalla cap iniciativa concreta, més enllà de les intencionalitats, els missatges i els eslògans. Les dades de l’impacte de contagis a Sitges són moderades, però la factura econòmica, excessivament pronunciada.

El Pacte Local per a la Reactivació Socioecòmica vol “protegir els col·lectius més vulnerables, així com també els teixits productiu, laboral i empresarial, i donar una resposta integral per tal que ningú no quedi desatès”. L’acord estableix vuit punts sobre els quals han de girar les actuacions del municipi per donar sortida a la crisi humana, social, econòmica i cultural generada per la Covid-19: “Reforçar el sistema sanitari; fomentar la justícia social i educativa; Enfortir l’administració local; adaptar les polítiques municipals a la realitat; impulsar les polítiques econòmiques publiques; garantir l’accés als serveis essencials; reactivar l’economia; i treballar per un futur més sostenible”.

En base a aquests vuit àmbits, l’Ajuntament haurà d’arbitrar diverses mesures per superar el moment actual. Diverses comissions i consells sectorials seran els encarregats d’elaborar les propostes concretes i vetllar pel seu desenvolupament. El document va ser inicialment proposat per Junts per Sitges i ha estat posteriorment elaborat amb les aportacions de diverses formacions. L’acord també incorpora, a més dels partits polítics, representants dels consells municipals i membres de col·lectius socials, laborals, econòmics, culturals, educatius i mediambientals de la vila.

Tota la informació sobre el funcionament, les fases i els àmbits d’actuació del Pla, les trobareu a l’edició en paper d’aquesta setmana, on també recollim les dades del difícil context actual a la vila. Podeu trobar L’Eco al vostre punt de venda, trucant-nos per a que us el portem a casa (666 82 79 38) o adquirint-lo en versió digital a l’iQuiosc.

Podeu veure la sessió telemàtica al canal de YouTube de l’Ajuntament

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA