Sitges, 23 d'Abril de 2019 twitter.com/lecodesitges facebook.com/lecodesitges 22:35 h

De mite a professió: L’art urbà del muralisme i del graffiti, a debat

Els murals dels ponts de Sitges estrenats darrerament, més l’aparició de pintades espontànees reobren el debat entre el mite de la reivindicació i l’art més professional

01/02/2019 09:222 comentaris
 
Des dels murs de l’antiga i desapareguda ciutat de Pompeia, el graffiti ha estat present en diferents vessants i no sempre reconegut com un art. En la seva evolució, a més, tampoc ha estat exempt del debat entre vandalisme, art urbà, i sempre diferenciat del muralisme contemporani, que com a moviment artístic cal situar al Mèxic dels anys vint del segle passat, amb artistes com Diego Rivera.
 
Els darrers graffitis de Berok a Sitges han suscitat novament debat i també un reconeixement per un art contemporani, sovint només associat al vandalisme. Berok és un artista, amb esperit renaixentista i totalment contemporani, que ha crescut des de les seves pintades d’adolescent al carrer a ser un dels més populars muralistes, que combina la tècnica del graffiti amb aerosol i els acrílics i pintura plàstica més pròpies dels murals.
 
Podran llegir el reportatge complet a les pàgines de L’Eco ja disponible al teu punt de venda
 
Podran llegir el reportatge complet a l’edició digital
 

 

2comentaris
Anavohueles 09/04/19 | 13:16
Arriba españa
Anavohueles 09/04/19 | 13:14
Hola