Sitges, 24 de Març de 2019 twitter.com/lecodesitges facebook.com/lecodesitges 04:09 h

Diàleg musical de pinzellada poètica i transgressió rítmica

Xavier Pagès-Corella i Joan Duran estrenen ‘Dillie’, una impactant òpera de música justa i paraula exacta, al Gran Teatre del Liceu

22/02/2019 11:430 comentaris
 
El Cicle Diàlegs Musicals Off-Liceu acull el proper mes de març l’estrena de la darrera obra conjunta del director i compositor Xavier Pagès-Corella, amb text del poeta Joan Duran. Es tracta d’una commovedora òpera, de força i ritme trepidant, en que música i text fusionen un inacabat debat entre el bé i el mal, en forma de l’aterradora història del seu adolescent protagonista.
 
La primera incursió del binomi Pagès-Corella i Duran en un escenari, es remunta a l’any 2003, tot i que el públic sitgetà no n’hagi pogut gaudir excepte pels enregistraments estrenats. El seu treball conjunt, que defineixen com una cooperació necessària i quasi bé natural, exhala la màgia d’una combinació extraordinària. El poder de la composició i la gosadia de l’evolució musical de Pagès, amb l’excepcionalitat de la poesia de Duran, conflueixen en el seu treball, gairebé de forma que “del text neix la música”, assegura el compositor ribetà, mentre que Duran lloa l’obra del seu col·lega com una “obra atrevida perquè ho ha de ser”. Són dos exponents d’una generació en que l’expressivitat creativa, l’espontaneïtat artística i el coneixement, conformen un triangle d’èxit assegurat.
 
Podran llegir la notícia completa a les pàgines de L’Eco ja disponible al teu punt de venda
 
Podran llegir la notícia a l’edició digital
 
0comentaris