Sitges, 23 d'Abril de 2019 twitter.com/lecodesitges facebook.com/lecodesitges 22:14 h

El barri sense llei

A la Bòbila hi ha una quarantena de pisos ocupats, que estan situant el barri en una situació a cavall entre la incertesa i la degradació

03/12/2018 11:221 comentari
 
A la Bòbila ja hi ha gairebé més gent que no paga habitatge, sigui de lloguer o hipoteca, que els qui ho fan. El barri s’ha convertit en una concentració de pisos ocupats per perfils i tipologies de gent diferent, que van des de famílies que no poden pagar un pis per viure-hi fins a joves que s’independitzen de casa dels pares i no tenen l’opció d’accedir a un lloguer social, passant per altres que, radicalment, opten per estar al marge de la llei i, sobretot, de tot el que impliqui pagar. Entre aquests darrers hi ha pisos que periòdicament són objecte de batudes policials i d’altres ocupats per persones d’ètnia gitana, que han arribat a muntar una església evangelista. A la Bòbila –un barri de poc més de quatre carrers, tranquil, apartat i sovint oblidat per l’Ajuntament de torn– cada cop se’l coneix més com la Bronx-vila. El barri sense llei (o amb la llei absent).
 
Podran llegir el reportatge complet a les pàgines de L’Eco de Sitges ja disponible al seu punt de venda
 
Podran llegir el reportatge complet a l’edició digital
 
1comentari
LUIS TORRES PIÑAR 07/12/18 | 09:53
Es una entelequia lo que se está permitiendo en este barrio de la Villa. Ignoro las condiciones económicas de los «okupas», quizás exista justificación y cansados de acudir a los servicios sociales sin obtener respuesta ni solución, no les haya quedado más solución que entrar en viviendas vacías. No es posible que el gobierno de Sitges, consienta la vulneración del derecho de unos propietarios desposeídos de su propiedad. No hay duda que existe un problema, que no se soluciona con batidas policiales. La solución la debe poner el Ayuntamiento que tiene la obligación de asistir a sus vecinos, unos y otros. Si la medidas es la expulsión, que se haga. Si por el contrario es dar vivienda al que la necesita y no puede justificadamente pagar, que lo asuma. Pero que enfrente el problema y lo solucione.