LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El canvi de fase, els interrogants econòmics i els nous escenaris sanitaris, a L’Eco d’aquesta setmana

L’Eco d’aquesta setmana amplia el seu nombre de pàgines al volum previ a la crisi de la Covid-19 i centra la seva edició en les conseqüències humanes, sanitàries, econòmiques i socials de la pandèmia a Sitges i a Ribes. Novetats, reportatges, dades, entrevistes i reflexions protagonitzen l’edició.

El salt a la fase 1 que protagonitzaran Sitges i Ribes la setmana vinent és abordat a través de diferents focus. Us expliquem quins seran els canvis a partir de dilluns, què implica passar a la fase 1, on i en què es notarà i en què no. També us expliquem com serà l’activitat dels hotels en els mesos vinents.

Des de l’òptica sanitària, tractem com Sant Camil està recuperant la normalitat, amb l’espectacular descens d’ingressats i frenada de defuncions, quins són els resultats de les proves serològiques que està fent un centre clínic de Sitges i quina és l’experiència del fisioterapeuta sitgetà Guillem Díaz en primera línia de la malaltia, tractant-la en les UCI de dos hospitals.

També abordem com es comporta el preu del lloguer amb motiu de la crisi a Sitges i a Ribes i què està passant amb el canvi d’alguns habitatges turístics a residencial, així com els ajuts que donen els ajuntaments de Sitges i de Sant Pere de Ribes per pagar els lloguers. A més, també exposem que la demanda del banc dels aliments es duplica.

I us informem de com estan abordant Sitges i Ribes els preparatius d’unes festes majors que seran diferents al que és habitual i de quina manera el Retiro i el Prado estan preparant la recuperació progressiva de la normalitat.

A més de la crisi de la Covid-19, també us expliquem com serà l’Autòdrom de Terramar i què exposen defensors i detractors del projecte, en què consisteixen les obres del carrer Espalter, quina és la troballa del linx ibèric aparegudes a les Coves de Sitges. També entrevistem el president de la Unió Esportiva Sitges, Jordi Martínez.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Juanjo Coruera, Xavier Duran, Rubén García del Horno, Gemma Romanyó, Isidre Also, Juancal Barranco, Román Pérez, Luismi Garcia, Jordi Mas, Ful Navalón i Sabiha Bisbiss, a més dels col·laboradors habituals. Les contres són de Xavier Gimeno (Sitges) i Lali Miret (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals que continuen oberts, que són la majoria on distribuïm el setmanari: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA