LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El CAP de Sitges instaura la videoconsulta

Prova de vídeoconsulta al CAP de Sittes, realitzada dimecres passat

El nou sistema de videoconsulta impulsat per la Generalitat ha arribat al CAP de Sitges per quedar-s’hi. Es tracta d’un complement a l’atenció telemàtica que s’ha implantat per limitar els desplaçaments evitables al centre d’atenció primària i reduir els focus de possibles contagis.

Des del decret de confinament, entre les mesures de prevenció i fre a la pandèmia, el teletreball (i, per tant, la consulta telemàtica) es va imposar per limitar els possibles contagis. Actualment, dels catorze metges de família –que atenen una població de 15.000 persones anualment (d’un total dels 21.000 que pertanyen a l’àrea de salut local)– dotze realitzen teletreball dos o tres dies a la setmana. Abans del coronavirus, les consultes telemàtiques eren 50 a la setmana; ara arriben a les 300. 

Per a les urgències i atenció dels casos de sospita de Covid-19 el CAP ha establert un circuit especial per atendre directament als usuaris.

A l’edició en paper de L’Eco del 8 de maig us expliquem el funcionament i impacte d’auqest servei amb major detall. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals que continuen oberts, que són la majoria on distribuïm el setmanari: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA