LOADING

Type to search

Carnaval Festes

El Carnaval comença amb protagonisme femení

Sofia Aldeco és la Reina i Drag Electra s’emporta la primera Gala Drag Queen, mentre que Sílvia Sentís i Alba Garcia guanyen el Concurs de Mestres Xatonaires

El darrer cap de setmana previ al Carnaval ha estat marcat per quatre noms propis. I tots ells, en clau femenina. El primer: el de Sofia Aldeco, de la colla Smile, que ha estat escollida com a Reina del Carnaval. El seu personatge s’anomena Taiyõ Ysel Eban Tõ i s’inspira en antigues llegendes orientals. La presentació pública, que s’ha fet a la Fragata, ha estat protagonitzada per un espectacle ple de música i colors d’on ha sobresortir un drac xinès en forma de carrossa que l’acompanyarà durant tota la setmana.

Dues altres protagonistes d’aquest cap de setmana són Sílvia Sentís i Alba Garcia, que han estat les guanyadores –adulta i infantil, respectivament– del recuperat Concurs de Mestres Xatonaires. La nova edició s’ha celebrat al Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges i s’ha combinat amb una xatonada popular que vol reivindicar aquest plat tan genuí del territori durant la setmana de Carnaval.

L’últim nom propi de la prèvia del Carnaval és el de la canària Drag Electra, el sobrenom artístic de la guanyadora de la primera Gala Drag Queen del Carnaval de Sitges. El xou ha reunit onze candidates de tot l’Estat espanyol en un espectacle en què el jurat havia de valorar la vestimenta, el maquillatge, la coreografia i les habilitats per a cantar i ballar de cadascuna de les participants.

El Carnaval de Sitges ja compta les hores per a la inauguració oficial d’aquesta edició. Serà Dijous Gras, al vespre, amb l’Arribo de sa majestat Carnestoltes. A L’Eco d’aquest proper divendres us n’expliquem tots els detalls.

També pots veure