LOADING

Type to search

Actualitat

El Carnaval, les eleccions, els nous habitatges de protecció oficial el transport a Barcelona, a L’Eco

El Carnaval confinat i les eleccions més disputades protagonitzen l’atenció d’aquest cap de setmana, també de L’Eco. Hi dediquem una àmplia atenció a tots dos elements, així com a altres factors d’actualitat: els preus del transport públic a Barcelona i del peatge de Vallcarca, l’inici de la segona tongada d’habitatges de protecció oficial i els canvis reclamats en el batxillerat a Ribes, entre d’altres temes.

El Carnaval és tractat des de diverses òptiques. Informem dels actes que s’hi faran, limitats bàsicament a l’entorn digital, i abordem les diverses iniciatives programades, com la recuperació de Telefot, la creació de Ràdiofot o l’exposició commemorativa. També us expliquem l’acció reivindicativa i satírica de No K-lia a Vilanova i com serà el Carnaval a Ribes. A més, publiquem un reportatge sobre l’impacte econòmics que té la festa a Sitges, la més multitudinària, i com es tradueix això en noves pèrdues per a diferents sectors locals. També prestem atenció als 125 anys del xató i la commemoració del seu centenari que es va fer fa 25 anys.

La informació de les eleccions del 14F també passa per diverses peces: detallem com i on s’haurà d’anar a votar, parlem amb els candidats i representants locals, expliquem com ha estat la campanya sense actes i recollim les queixes de les residències pels riscos que suposa a la gent gran anar a votar.

A banda d’aquests temes, l’actualitat local també passa pels preus del transport públic a Barcelona: tractem la indignació de passatgers de Sitges i Ribes per la manca de rebaixes en el servei de bus a Barcelona, detallem la nova modalitat de reduccions per als usuaris que agafin a diari la C-32 i exposem les pèrdues del servei de taxi i la caiguda d’usuaris del bus urbà. A més, a les pàgines de Crònica Local també expliquem la construcció de la segona tongada d’habitatge de protecció oficial promogut per l’Ajuntament –que ha començat aquesta setmana–, publiquem les xifres de l’evolució de l’atur a Sitges i a Sant Pere de Ribes i narrem el malestar creixent dels sectors econòmics locals pel tancament forçat a causa de les mesures per frenar el virus.

A les pàgines de Ribes ens centrem en el debat obert sobre el batxillerat, que el municipi recupera les educadores de carrer, el que va donar de sí el Ple sobre l’Estat del Municipi i les peticions per reduir la caça al Garraf. També tractem com serà Santa Eulàlia, Festa Major de les Roquetes, aquest any, reduïda a l’entorn digital.

Les pàgines de Cultura posem l’accent en la Nave, el nou espai de trobada musical, i les noves propostes creatives de Roby i Juan del Pozo, mentre que les entrevistes d’aquesta setmana són, per una banda, a la presidenta del Prado, Carme Artigas, i als presentadors de Telefot, els coneguts com Melanie Corona i Tim Virus. La informació esportiva se centra en la trajectòria dels germans Sevilla, vinculats al futbol local, que Mark Kasmkoy lidera el rànquing de 200 de braça i que l’handbol Ribes prepara els nous sèniors.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Francesc Alcaraz, Magí Almirall, Graciela Falconi, Xavier Coll, Josep Maria Contijoch, Esther Domingo, Xavier Fernández, Alba Gràcia, Román Pérez, Eduard Ripoll, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, Manel Pérez, Núria Pozo i Alba Vigó. Les contres són de Jordi Castañeda (Sitges) i Amàlia Huete (Ribes). L’apunt és de Iuliia Ovsiannikova.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure