LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El comerç local espera als propers dies per obrir majoritàriament

La barberia Pere Sánchez, al carrer Barcelona, va ser una de les que ahir va obrir

La majoria de comerços de Sitges esperaran a obrir en els propers dies, un cop es clarifiquin més les fases de desescalada per part del Govern de l’Estat. Ahir, primera jornada en què van obrir alguns establiments amb cita prèvia, el nivell de seguiment va ser extremadament baix. “En aquestes condicions, és molt difícil obrir; esperem que les noves mesures que han d’arribar ho facilitin més”, ha indicat Carlos Prieto, representant de la nova associació Sitges Comerç, que agrupa als botiguers locals.

Ahir dilluns van obrir pocs establiment per primer cop des de la implantació de l’Estat d’Alarma. Bàsicament, van ser algunes perruqueries o ferreteries. També ho van fer alguns restaurants, que poden lliurar menjar per endur-se’n. Però les xifres van ser molt baixes. Ni Sitges Comerç, ni el Gremi d’Hostaleria ni l’Ajuntament disposen de xifres de percentatges d’establiments que van obrir la persiana, però en cap cas arribarien al 10 per cent. Amb tot, a Sitges es va veure ahir (i també avui dimarts) més gent que les setmanes anteriors, en ocasions amb imatges que no diferien en excés d’un matí hivernal previ al confinament.

L’associació Sitges Comerç apunta que la majoria d’establiments que poden obrir ho faran a partir de la setmana vinent, si bé consideren necessari “que el Govern de l’Estat aporti més informació i que tot plegat es facilitin els processos”, segons Prieto. El representant de l’associació ha apuntat que, a més, diverses botigues locals han tingut problemes d’abastiment en haver-se trencat la cadena de distribució, però que confien en solucionar-ho en els propers dies. L’Ajuntament ha facilitat als comerciants diversos contactes d’empreses que proporcionen material de protecció.

Notícia relacionada:
Els esports aquàtics tenen via lliure, mentre els carrers s’omplen de gent

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA