LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El contagi i els nous positius a Sitges és la meitat que en el conjunt de Catalunya

El Passeig Vilafranca, avui dijous al migdia

L’índex de contagi a tot Catalunya és de 378,41 punts, el més alt des de mitjans d’abril. A Sitges, en canvi, se situa en la meitat, 190,14 punts, una xifra alta, però inferior a la dels darrers dies. A Sant Pere de Ribes està en uns termes similars: 197,59 punts.

Les noves mesures sanitàries de la Generalitat han arribat quan Catalunya registra un augment elevat del nombre de casos i del nivell de contagi, que han alertat als responsables sanitaris i que han empès a restringir encara més els moviments. Per contra, les dades a Sitges són més favorables que en les anteriors setmanes, ja que l’índex de risc ha baixat.

El nombre de nous casos positius està creixent a la vila per sota del que ho fa a tot el país: en l’última setmana ha augmentat un 6,11 per cent (a Catalunya un 9,57) i en els quinze primers dies d’octubre ha estat un 11,08 per cent (a tot Catalunya un 14,32). L’augment de casos a ant Pere de Ribes va en consonància amb les dades de la mitjana del país.

En els últims cinc dies hi ha hagut 13 casos positius a Sitges i 27 a Sant Pere de Ribes. Llevat dels primers quinze dies de setembre, les dades de Sitges han estat sempre per sota de la mitjana nacional. Aquest diferencial ha motivat la queixa del Gremi d’Hostaleria davant les restriccions anunciades ahir per la Generalitat, ja que consideren que s’haurien de discriminar per territoris, segons les dades que presentin.

Notícies relacionades:
Els bars i restaurants de Sitges encaixen el tancament amb pessimisme (14 d’octubre de 2020)
Sitges conté l’onada millor que la mitjana catalana (14 d’octubre de 2020)
Sant Camil dobla el nombre de pacients i lamenta tres defuncions més per Covid-19 (14 d’octubre de 2020)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure