LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

El coronavirus entra a les residències locals

Treballadores de Sitges Park, en una imatge de fa dues setmanes

Les residències de gent gran s’han convertit en un dels principals focus de la crisi del coronavirus. També a Sitges i a Ribes, tot i que amb situacions diferents. Tres de les cinc residències que hi ha en tots dos municipis s’han vist afectades per l’entrada del virus, que ha generat múltiples positius entre els seus usuaris i personal i, fins i tot, un mínim de tretze defuncions. Tots els centres han implantat mesures de prevenció i de protecció, però un cop hi entra, el virus és letal.

Les tres residències afectades pel coronavirus són, en graus diferents, Las Magnolias i Sitges Park, a Sitges, i El Redós, a Ribes. En el cas de Las Magnolias, el centre no ha facilitat les dades exactes dels 185 tests realitzats fa deu dies, però hi ha al voltant de quaranta residents i una tercera part del personal afectat. No tots necessàriament són positius; dins d’aquesta xifra n’hi ha que sí i altres són asimptomàtics. El centre ha aïllat en dues plantes de l’edifici als positius, mentre que el personal afectat ha passat a quarantena als seus respectius domicilis. El centre ha començat a cobrir les vacants gràcies al Servei d’Ocupació de l’Ajuntament.

Al Redós de Ribes la situació també és crítica. El centre tampoc ha facilitat les dades dels positius d’entre les proves realitzades, però es tracta d’un volum elevat. A començament de setmana, deu treballadors van haver de passar a quarantena, però a mida que passaven els dies, les xifres augmentaven. Hi ha alguna planta en què totes les treballadores han donat positiu. També hi ha diversos casos entre els residents.

Per la seva part, a Sitges Park hi ha un mínim de 21 residents i 10 treballadors que han donat positiu entre els primers resultats de les proves realitzades. Aquestes xifres se sumen als 22 treballadors que van agafar la baixa prèviament, tan bon punt es va detectar el primer cas de coronavirus al centre, abans de fer les proves. El centre va ser el primer en fer tests, ja que va aconseguir els PCR pel seu compte.

En un altre escenari, l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges no ha registrat cap positiu entre les 69 proves realitzades. 68 d’aquestes proves van ser fetes al personal que té contacte directe amb els usuaris (gerocultures, netejadores, manteniment, tècnics, comunicació i recepció) i una a un usuari que reunia símptomes.

L’altra residència de gent gran és la de Sant Camil. Els 40 usuaris van ser traslladats el 25 de març a l’Hotel Meliá per treure’ls de l’hospital de Sant Pere de Ribes, totalment centrat en atendre els casos de coronavirus. Els residents seran encara durant diverses setmanes a l’hotel d’Aiguadolç, també sense sortir fora del recinte ni rebre visites per raons preventives.

A l’edició en paper de L’Eco d’aquesta setmana tractem abastament la situació que viuen les tres residències de Sitges (Hospital, Las Magnolias i Sitges Park) i la de Ribes (El Redós). Publiquem les dades actualitades exposem quines son els accions que estan duent a terme els respectius centres i fem el seguiment d’una treballadora d’una d’aquestes residències, que ens explica com és el seu dia a dia.

Notícies relacionades:

Cap positiu a l’Hospital

El coronavirus també colpeja el Redós

Las Magnolias aïlla en dues plantes els positius

Vuit residents i set treballadors de Sitges Park donen positiu


L’Ajuntament proporciona per a les residències

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA