LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El curt de la Fundació PKU suma nous reconeixements

Alfons Lugstenmann i la petita Candela, durant el rodatge del curt.

La incansable i decidida tasca de la parella sitgetana Alfonso Lugstenmann i Charo S. Cancio per visibilitzar les malalties dels transtorns metabòlics hereditaris (com la PKU) té la seva recompensa. Un dels seus projectes més rellevants –l’elaboració d’un curtmetratge per contribuir a conscienciar socialment la població sobre els efectes d’aquestes malalties– està acumulant premis i reconeixements en festivals d’arreu.

El curt Protein Kills Us es va estrenar al Festival de Cinema de Sitges l’any 2019 i posteriorment ha anat rodant per diversos certàmens. Al Festival Aspid de Madrid –que reconeix la millor publicitat i promoció farmacèutica– va guanyar el Premi Platí a la millor campanya, l’Or a la millor campanya de relacions públiques i el Premi al millor audiovisual. A l’Eurobest European Advertising Festival, amb seu a Londres, va entrar en la llista de les millors campanyes, mentre que al Disorder. The Rare Film Festival (a Nova York) va obtenir un llorer de reconeixement. Ara, Protein Kills Us ha guanyat un altre pols: ha aconseguit entrar en la selecció del Berlin Lift-Off Film Festival 2021, que se celebra on line durant el mes de febrer.

El curt pretén conscienciar la població sobre les malalties com la PKU i, al mateix temps, contribuir a assolir finançament per a la recerca mèdica, un aspecte fonamental en una malaltia minoritària com aquesta. El repte immediat de la Fundació que agrupa pares de nens i nenes amb PKU –com la Candela, la filla de l’Alfonso i la Charo– és desenvolupar un biosensor que permeti monotoritzar la malaltia en la sang en temps real. Les persones que pateixen aquestes malalties han de controlar amb extrema precisió qualsevol aliment amb proteïnes naturals, com la carn, la llet o l’ou, ja que un ús defectuós podria generar danys irreversibles al cervell.

Llegeix les notícies d’actualitat a Sitges Hora a hora

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure