LOADING

Type to search

Actualitat

El debat de la draga, la dràstica reducció del virus i el 8M, a L’Eco

La polèmica sobre la sorra de les platges i la celebració del Dia de les Dones protagonitzen una atenció especial de L’Eco d’aquesta setmana. Abordem aquests dos temes a través de diferents articles i des de diversos punts de vista. També tractem altres punts d’actualitat, com la dràstica reducció del contagi a Sitges i a Sant Pere de Ribes, l’atac masclista del cap de setmana passat a Mas Solers o el retorn del Tapa a Tapa. També viatgem per la història dels bancs del passeig.

La commemoració del 8M apareix present en el conjunt de la nostra edició. Ho fem amb diferents articles i reportatges en totes les seccions del setmanari: des de l’emprenedoria encapçalada per dones en les empreses de Sitges fins els estereotips  en clau de gènere encara presents en l’esport, passant per les activitats programades auests dies i la publicació del manifest del col·lectiu No Em Toquis La Tecla.

El debat sobre la sorra i els mecanismes per portar-la a les platges és un altres dels punts d’atenció. Us exposem l’estat de la situació a partir de la reunió celebrada aquesta setmana entre Govern municipal i les entitats econòmiques i la concentració de protesta d’ahir dijous. També exposem dos punts de vista diferents en la utilització de la draga: el d’Albert Bertran, president executiu del Port de Sitges, i el de l’ecologista Jesús Coines i el biòleg Gonzalo Pérez-Rosales. A més, alguns dels col·laboradors habituals també aborden el debat.

A les nostres pàgines us exposem el descens fins a nivells residuals del virus, tant a Sitges com a Sant Pere de Ribes. Acumulem les diverses dades, que recullen l’estat actual i l’evolució de les darreres setmanes. També us informem dels canvis en els comitès dels treballadors a Sant Camil.

Altres temes d’actualitat local que hi abordem és la recta final en la que han entrat els treballs d’urbanització de la Plana i Santa Bàrbara, la nova teulada de l’escola Miquel Utrillo, el projecte del palau de congressos i una anàlisi del descens del vot independentista a Sitges.

També parlem de l’esperat retorn, aquesta propera setmana, del Sitges Tapa a tapa i de la celebració del Ral·li de cotxes antics, el mes d’abril. A més publiquem  un ampli reportatge de Pedro Palacios sobre els emblemàtics bancs noucentistes del passeig Marítim, en què tracta dels seus orígens i les seves característiques. Les entrevistes d’aquesta setmana són, per una banda a Hermínia Nubiola i Mafer Blanco –impulsores de les sessions de qi gong a les platges– i, per una altra, a l’actriu Rosa Andreu.

L’atenció a Ribes passa per l’agressió sexual patida per una dona a Mas Solers el passat diumenge; en parlem del conjunt d’agressions del darrer any. Altres temes de Ribes que abordem és el nou equipament de Sant Camil, que s’instal·laria en els terrenys del pàrquing gratuït, el projecte per tastar l’eficàcia dels nous contenidors, el nou taller de l’Espai Jove i l’ampliació de beques per a material escolar.

A Cultura entrem en el terreny creatiu i l’obra de Monte Marcet, us informem de la nova obra de Laura Borràs Dalmau i del cicle de dones del Cine Club i la programació cultural dels propers dies.

A les pàgines d’Esports també abordem les eleccions del Barça, amb les exposicions de tres socis sitgetans que donen suport a cadascuna de les tres candidatures. També parlem del retorn de l’activitat esportiva, amb els interrogants que versen sobre el bàsquet i l’èxit d’implantació del nou hoquei herba.

A més dels articles de Pedro Palacios, Albert Bertran i Jesús Coines i Gonzalo Pérez-Rosales, a L’Eco d’aquesta setmana comptem amb les firmes de Ricard Conesa, Juanjo Corcuera, Rubén García del Horno, Ivan Martínez, Llorenç Martínez Vidilla, Salvador Miret, Marc Pérez, Esperanza Sánchez, Martí Sistané, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, Manel Pérez, Núria Pozo i Alba Vigó. Les contres són d’Alba López i L’apunt de Joan Manel Pérez.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure