LOADING

Type to search

Editorial Sin categoría

El Festival de Terramar

El Festival de Terramar ha estat una de les millors iniciatives desenvolupades a Sitges en els darrers anys. Feia temps que la vila necessitava un esdeveniment a l’estiu d’aquesta categoria, que aportés projecció mediàtica, moviment econòmic i oferta d’oci per a un públic que fa anys que necessita noves propostes. El balanç de les tres primeres edicions ha estat exitós en dades –tant d’impacte a mitjans i xarxes com de visitants– i també en la imatge presentada per un esdeveniment que ofereix una oferta que s’ajusta a les necessitats del turisme de qualitat que persegueix Sitges.

Però el futur del model Festival és ara per ara incert, a causa d’una certa indefinició de l’Ajuntament, tant per raons tècnico-jurídiques com polítiques. Per una banda, el departament d’Intervenció municipal està efectuant un estudi de control financer per determinar si la subvenció de 150.000 euros aportada per l’Ajuntament des de fa dos anys a l’organització (seguint el patró d’altres festivals musicals del país, que reben suport econòmic de les administracions públiques) va ser executada de manera correcta. Ja en el seu dia, el fet que Cultura aportés la subvenció un cop s’havia adjudicat la concessió del Festival va despertar crítiques diverses. El Govern no es pronunciarà fins que Intervenció no hagi acabat el seu estudi i això no serà abans de final d’any. En aquell moment, ja serà tard per contractar determinats artistes, si es vol continuar apostant pel model actual. 

Però al marge del procés que realitzi la Intervenció, el model del Festival no acaba de tenir consens entre els partits del Govern. Guanyem Sitges (formació on hi ha integrada la CUP, molt crítica amb el model del Festival) no acaba de sentir-se còmoda aportant una subvenció a un projecte que voldria diferent. En canvi, ERC i SGI no volen sentir a parlar de perdre el Festival, tot i que, com els seus socis –i, lògicament, totes les formacions del Ple–, volen que els tràmits es facin bé.

El cas és que, entre una cosa i l’altra, ara hi ha indefinició que afecta al futur del certamen. O, si més no, del model actual. I convé recordar que el Festival va ser un encàrrec municipal i té la qualificació per part del Ple com d’interès local.

També pots veure