LOADING

Type to search

Actualitat

El Govern mostrarà unitat en el debat de les platges, tot i les diferents visions

La platja de la Riera Xica, el juliol passat, sense sorra

Els cinc partits del Govern mostraran unitat en el Ple municipal de demà dimecres, on un dels punts principals serà el debat entorn el trasllat de sorra a les platges. ERC, PSC, SGI, Guanyem i El Margalló han acordat votar en un mateix sentit en aquest punt, malgrat les diferències de visió que hi tenen.

El debat sobre la sorra ha estat propiciat per Junts per Sitges, que ha presentat una moció per “garantir l’aportació urgent de sorra a les platges”. La portaveu d’aquesta formació, Mònica Gallardo, ha indicat que “aquest any no ens podem permetre de cap manera no garantir el recurs que dona feina a tantes i tantes persones”. Ho ha fet en diversos whatsapp que ha enviat avui a agents locals del món turístic amb l’objectiu de posar els focus en la votació de demà.

La moció no anirà endavant perquè els cinc partits del Govern votaran en contra, segons van acordar ahir. La postura dels cinc partits, però, no és unitària, ja que tant el PSC com Sitges Grup Independent veurien bé, tot i que amb matisos, el trasllat de sorra, encara que fos amb la draga, que és l’element de disputa entre partidaris i contraris.

Però, tot i rebutjar la moció de JxS, els partits del Govern no s’oposaran al trasllat de sorra, sinó a que es faci amb la draga. En aquest sentit, un dels punts que proposa Junts per Sitges en la seva moció (reservar una partida de 300.000 euros, que serien els costos de la draga), serà defensat com a propi pel Govern, tot i que amb la utilització d’altres sistemes.

La setmana vinent està previst que l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i els regidors Luismi García i Guillem Escolà es reuniran la setmana vint amb els responsables del Gremi d’Hostaleria, l’Associació Turística de Serveis a les Platges de Sitges i Sitges Comerç per abordar la situació de les platges. Aquestes tres entitats –que representen els sectors econòmics de la vila- defensen el trasllat de sorra, especialment en un any de crisi com l’actual.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure