LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El nombre de defuncions baixa a nivells mínims

Entrada al tanatori de les Pruelles.

La Covid-19 ha fet que s’hagin doblat el nombre de defuncions en els últims dos mesos i mig, en el període entre el 15 de març i el 31 de maig. Tanmateix, en l’última quinzena del mes de maig, el nombre de defuncions es va reduir en un 87,5%: es va passar de les vuit que hi va haver la primera quinzena de maig, a només una, que no va ser produïda pel virus.

Entre el 15 d’abril i el 15 de maig, van morir el doble de persones, en relació al mateix període de l’any passat. En aquest mes van morir 10 persones, un 1.000% més que en els últims quinze dies de maig. La xifra inclou el total de defuncions d’empadronats al municipi, fos als seus domicilis, en una residència o en un centre hospitalari.

L’etapa compresa entre el 15 de març i el 15 d’abril, va ser la ser més dura de la crisi sanitària i es van registrar 39 defuncions, per les 20 que s’havien produït en el mateix període del 2019. El decreixement del nombre de morts, a mesura que avança l’any i arriba el bon temps, és un fet generalitzat. Els mesos de fred més intens coincideix amb el període de més defuncions.

Altrament, a mitjans del mes de maig, coincidint amb l’entrada de la fase 1, es van reobrir els dos cementiris de Sitges, que van estar tancats durant més de dos mesos, i amb l’entrada a la fase 2 s’ha ampliat el nombre de persones que poden accedir a les vetlles i els cementiris. En els dies més durs de confinament, només tres persones podien acompanyar els difunts.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)