LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El nombre de defuncions baixa, però es manté en el doble que fa un any

Entre el 15 de març i el 30 d’abril van morir a Sitges 51 persones, mentre que en el mateix període de l’any passat van ser 25. És una de les dades que il·lustra el terrible pas de la pandèmia. La notícia positiva, però, és que la xifra de va baixar els darrers dies d’abril, en una tendència que il·lustra el descens de contagis nous.

El moment de màxima tensió en les defuncions registrades a Sitges va ser en el primer mes de l’esclat de la crisi, entre el 15 de març i el 15 d’abril: en 30 dies, es van produir 39 morts a la vila, mentre que en el mateix període de l’any passat havien estat 20. En els quinze dies posteriors (entre el 16 i el 30 d’abril) es va mantenir la tònica de doblar (i en aquest cas superar), les xifres del 2019: dotze enguany davant els cinc de l’any passat.

Una altra de les dades que il·lustra la situació actual és l’augment considerable del servei del crematori davant l’enterrament: mentre que fins l’esclat de la crisi, aproximadament, la meitat de casos utilitzaven un servei o l’altre, ara la quantitat que recorren a la incineració (35 en un mes i mig) ha augmentat considerablement i són gairebé el doble dels serveis als cementiris de Sant Sebastià i les Pruelles (18).

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR