LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

El pas de la Covid-19 deixa 39 defuncions a les residències locals

Acció definfecció a las Magnolias realitzada en totes les residències locals

El pas de la Covid-19 per les residències locals ha deixat 16 defuncions a Sitges i 23 a Ribes. La paraula continua sent a tots els centres resistir, en unes situacions excepcionals i amb un sobreesforç per part del personal. Tres de les sis residències de Sitges i Ribes no han registrat cap contagi ni defunció: l’Hospital de Sant Joan Baptista, la Rius i Virgili (Vallpineda) i la de Sant Camil (que va traslladar els avis a l’Hotel Meliá).Les 16 defuncions a Sitges corresponen 10 a Las Magnolias i 6 a Sitges Park.

Per la seva part, les 23 de Ribes són del Redós. En tots tres centres, el virus va aconseguir entrar i va deixar uns efectes letals, com en bona de les residències catalanes. La part bona del dramàtic panorama és que la majoria de defuncions corresponen a dues o tres setmanes enrere i que els últims dies, la situació s’ha aconseguit estabilitzar en tots tres centres.

Sitges Park (amb 185 residents) va ser la primera residència a fer proves als seus usuaris i personal. Davant la lentitud de les administracions, els responsables de la residència van moure fitxa i es van espavilar pel seu compte. També va ser el primer centre on es va registrar usuaris amb símptomes, malgrat que feia setmanes que havien implantat mesures de tancament a l’exterior. El virus ha deixat, de moment, sis defuncions i 29 contagis entre els avis residents. També entre deu membres del seu personal. A l’inici de la crisi, una vintena de treballadors van agafar la baixa per la pressió que implicava tractar amb possibles contagiats. El centre va cobrir les vacants amb personal nou.

Per la seva part, Las Magnolias també ha patit el pas de la Covid-19. Dels 60 residents, 40 van donar positiu, tot i que 29 amb caràcter asimptomàtic que han superat ja el període d’aïllament, després que el centre els aïllés en dues plantes. És a dir, a hores d’ara, hi ha només onze casos de contagi. En aquesta residència emblemàtica de Sitges s’han registrat deu defuncions, la majoria en un espai curt de temps. També hi ha una tercera part del seu personal que va registrar positiu en els tests i van haver de passar a quarantena. Vuit, però, ja s’han reincorporat amb normalitat.

Al Redós de Ribes, el virus ha tingut uns efectes també dramàtics. S’han produït 23 defuncions, les dues darrers aquesta setmana. La situació, però, també s’ha aconseguit controlar, malgrat el fort impacte i conseqüències que hi ha deixat: 73 dels 111 residents han donat positiu, així com 26 dels 84 treballadors.

Per contra, a l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges han aconseguit –si més no, fins ara– posar-hi fronteres al virus. Les dràstiques mesures implantades pel centre i la possibilitat de gaudir d’amplis espais han permès tancar la porta a la Covid-19. Aquesta setmana, el centre ha rebut els darrers resultats que esperava: tant els 105 residents com els 94 treballadors han donat negatiu.

Tampoc hi ha cap contagi a la residència Rius i Virgili de Vallpineda. Oberta fa dos anys en el límit entre els termes municipals de Sitges i Sant Pere de Ribes (dins d’aquest) en un edifici que anys enrere també havia ocupat una altra residència, el centre, dirigit ara per Sara Nin, ha aconseguit també evitar cap contagi. La Rius i Virgili és petita (20 residents i 11 treballadors), però també han implantat restrictives mesures.

I també hi ha bones notícies entre els avis de la residència de Sant Camil instal·lats des del 20 de març passat a l’Hotel Meliá. A les instal·lacions d’Aiguadolç hi ha ara 24 avis, també tancats de l’exterior i en situació controlada.

La Covid-19 ha trasbalsat el dia a dia de les residències de Sitges i Ribes, però tots sis són centres especialitzats en l’acompanyament i en l’atenció a la gent gran, que viuen expectants totes les indicacions sanitàries per garantir, amb el màxim rigor, el mínim impacte de la pandèmi