LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El Passeig incorpora carrils per a persones per afavorir una mobilitat ordenada

Els separadors a l’inici del Passeig Marítim, avui diumenge

Un carril per anar i un altre per tornar. Aquesta és la mesura que ha implantat l’Ajuntament per regular la mobilitat de les persones en el Passeig Marítim, després que ahir s’obrís l’esport indiviual i es registrés una notable afluència de gent, tot i que sense aglomeracions. A més, a partir de demà, al mateix passeig es crearà un carril bici a la calçada, que suposarà l’eliminació de l’espai d’aparcament en la banda mar i la implantació d’una única direcció per als vehicles, en sentit Tarragona.

Els esportistes que aquest matí han anat a córrer o caminar s’han trobat amb unes tanques amb cintes de la Policia Local, que separaven un carril d’anada i el de tornada al Passeig, entre l’avinguda Sofia i Terramar. L’Ajuntament ha pres aquesta mesura, amb l’objectiu de millorar la circulació de persones, un cop s’han produït les primeres mesures de desconfinament, que han permès l’exercici d’esport individual. Amb els dos carrils per a persones s’aconsegueix evitar, per exemple que hi hagi corredors que puguin arribar a apropar-se de cara si hi ha un excés de gent a la via.

L’altra mesura programada per l’Ajuntament a baix a mar per regular el trànsit és crear un carril bici, per evitar que les bicicletes vagin per la zona de vianants. Aquest carril començarà a funcionar demà i ocuparà una part de la calçada de vehicles. Estarà senyalitzat amb cons i tanques, especialment a les cruïlles, que són les zones de major risc. Per permetre aquest carril, s’inhabilita la filera d’aparcament en la banda mar i també el trànsit de vehicles en direcció al centre; és a dir, a partir de demà els cotxes i motos que siguin al Passeig Marítim només podran circular en sentit Tarragona. El tram entre el carrer de la Bassa Rodona i la Fragata continuarà tancat al pas de vehicles, excepte veïns i comercial de càrrega, tal com ja s’aplica des de l’inici de l’Estat d’Alarma.

Avui diumenge també s’ha tancat l’accés al centre del poble en vehicles des de Can Perico. S’han instal·lat unes tanques al carrer Sant Francesc, cantonada amb Artur Carbonell, ja que el carrer Espalter està en obres.

Avui diumenge, la Ribera i el Passeig Marítim s’ha tornat a omplir de corredors i caminants en la primera franja d’accés a esportistes, entre les 6 i les 10 del matí. Al voltant de les 8.30 hores, el nombre d’esportistes era considerable, als nivells dels registrats ahir. La immensa majoria feien esport de manera individual i respectant les distàncies socials.

Notícia relacionada:

Els corredors prenen el passeig

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA