Sitges, 19 d'Agost de 2018 twitter.com/lecodesitges facebook.com/lecodesitges 14:03 h

El passeig tindrà un memorial dedicat a les víctimes de la Sida

El tapís memorial lluirà a la façana de l’Ajuntament, l’1 de desembre, per mantenir viva la reivindicació per eradicar l’epidemia que ha acabat amb 35 milions de persones des del 1981

01/12/2017 06:460 comentaris
 
Sitges celebra el Dia Mundial contra la Sida, que es commemora internacionalment el primer de desembre, per recordar les víctimes d’aquesta malaltia. A la vila, el discret homenatge –que consisteix en la lectura del manifest de cada edició i la penjada d’un tapís memorial a la façana– guarda entre línies històries personals i dóna veu als afectats per una malaltia estigmatitzada i sotmesa a falsos mites.
En Michel Brull Pruna va morir de la Sida amb només 38 anys. Era a finals dels 90, quan els contagis per VIH (Virus d’Immunodeficiència Humana) arribaven al seu pic més alt, després dels primers cinc diagnosticats als Estats Units, nou anys enrere, el 1981. La por i el desconeixement acompanyaven una malaltia que guardava encara moltes incògnites i que assenyalava homosexuals i drogoaddictes com els principals portadors.
 
Podran llegir la notícia completa a les pàgines de L’Eco de Sitges ja disponible al seu punt de venda
 
Podran llegir la notícia completa a l’edició digital
 
0comentaris