LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El Ple aprova un pressupost expansiu per fer front a la pandèmia

Els comptes municipals destinaran 8,5M€ al fons d‘emergència social

Moment de l’aprovació dels comptes muncipals.

El Ple extraordinari del mes de gener, celebrat ahir dimecres, va servir per aprovar el Pressupost Municipal per al 2021, que s’enfila fins als 52M€: un 4,5 per cent superior al del 2020. La sessió també va permetre, per urgència, autoritzar una modificació urbanística en els terrenys on s’ubica l’antic parc aquàtic. L’Ajuntament havia de complir aquesta resolució judicial des de feia més de deu anys i encara no ho havia fet.

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, i la regidora d’Hisenda, Carme Almirall, van ser les encarregades de defensar el Pressupost, que van definir com «expansiu, perquè passa dels 49M€ als 52M€, i la màxima prioritat són les persones i col·lectius més afectats per la pandèmia». Els comptes locals van tirar endavant amb els vots a favor de l’Equip de Govern (ERC, PSC, SGI, GS i EM); les abstencions de Nou Horitzó i Comuns Verds, i els vots en contra de Junts i Ciutadans.
Una de les curiositats del Ple extraordinari es va donar en el segon i últim punt de l’ordre del dia: l’alcaldessa, els regidors del PSC, Junts Per Sitges, Ciutadans, Nou Horitzó i el Margalló van aprovar la modificació urbanística com un acte de responsabilitat vers la institució. Els altres tres regidors d’ERC i els de SGI es van abstenir, i Comuns Verds i Guanyem van votar en contra.

Recull de cites:


Carme Almirall (ERC): “Complementarem el Pressupost amb reserves que disposem . gràcies la suspensió de les regles d’austeritat fiscal”.

Rafel Font (JxS): “Cal ajudar a les persones més perjudicades d’una manera més ràpida i eficaç. . Ara tenim el deure d’ajudar el màxim possibe”.

Xavi Roig (PSC): “El Pressupost és equilibrat i dóna resposta a la situació social, econòmica i sanitària”.

Manu Rodríguez (Cs): “Estem disposats a treballar per fer front a les situacions sobrevingudes i dur a terme les modificacions necessàries”.

David Martínez (SGI): “Cobrirà totes les necessitats esencials, tant les derivades per la Covid-19, com la dels sectors empresarial, social, cultural, educatiu i esportiu“

Ignasi Rubí (NH): “Agraeixo el diàleg entre les  parts. Valoro positivament  algunes partides com l’oficina de salut”.

Carme Gasulla (CVS): “Gràcies al diàleg vostès han acceptat una part important de les nostres propostes i altres les estudiaran “

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure