LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

El Ple de Sitges dóna suport al projecte de l’Autòdrom de Terramar

Els partits de l’oposició votant en contra de la moció de CVS

El Ple de l’Ajuntament de Sitges, celebrat ahir per via telemàtica, va rebutjar la moció que van presentar els Comuns Verds Sitges (CVS) per aturar el projecte de l’Autòdrom de Terramar, al terme municipal de Sant Pere de Ribes, i que està destinat a convertir-se en un centre d’equitació i presentació de vehicles. Segons Carme Gasulla, regidora de CVS, “amb l’excusa del desenvolupament econòmic, es pot destruir el corredor biològic dels Colls de Miralpeix”.

El nou projecte preveu una zona d’esdeveniments eqüestres d’alt nivell i de referència i una altra dedicada al món del motor i l’automobilisme. Es tracta d’un projecte que ja ha estat aprovat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes (està ubicat en aquest terme) i, inicialment, per la Generalitat. Els promotors del projecte han presentat totes les garanties de respecte ambiental, acústic i de mobilitat requerides tant per Sant Pere de Ribes com per diversos departaments de la Generalitat. La moció dels CVS –que recollia els plantejaments de l’associació de Protecció de Medi Ambient del Garraf, que considera el projecte contraproduent ecològicament– va ser rebutjada per partits de l’oposició, JxS, PSC, Cs i NH, i va comptar amb el suport de l’Equip de Govern, ERC, SGI i GS. Per la seva part, El Margalló es va abstenir.

A banda de la moció d’aturada del projecte, presentada per CVS i desestimada pel Ple, l’Ajuntament volia elaborar al·legacions a les modificacions urbanístiques aprovades per Sant Pere de Ribes, però estan fora de termini. Els promotors havien convidat el consistori ja fa més d’un any a estudiar el projecte, però, quan era el termini corresponent, no van presentar cap al·legació. Per aquest motiu, els grups de l’oposició ahir les van votar en contra. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ja havia avançat que el de Sitges feia tard si volia suggerir modificacions. Els promotors fan prop de quatre anys que van presnetar el projecte. Les al·legacions de l’Ajuntament no eren contra el projectre, sinó per modificar alguns elements.

El Ple Municipal també va derogar la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local i la Llei d’estabilitat pressupostària com a mesura per afrontar la crisi social i econòmica. També es va votar per àmplia majoria la modificació de les bases del pagament de lloguer just, ampliant quantitats i flexibilitzant procediments.

Recull de cites de l’Autòdrom

Eduard Terrado (ERC): «L’actuació de l’Autòdrom ha d’incloure algunes consideracions en defensa de l’interès general, vinculades amb l’impacte mediambiental».

Mònica Gallardo (JxS): «El projecte ja es va presentar a l’anterior legislatura. Des d’aleshores no s’havien posat en dubte les consideracions ambientals».

Luismi García (PSC): «Les al·legacions no tenen recorregut, perquè es tracta d’un projecte legal».

José Tendero (Cs): «Els informes sense recorregut, i amb afirmacions oportunistes i incongruents mai ens convenceran».

David Martínez (SGI): «Ens afecta a tots els sitgetans: en temes de mobilitat com en preservació del medi ambient».

Júlia Vigó (GS): «Forma part del patrimoni històric i cultural del nostre territori i recuperar-lo i dignificar-lo hauria d’estar al centre del debat».

Carme Gasulla (CVS): «Molts grups del consistori seran còmplices d’una gran operació immobiliària que destrossarà part de la riquesa natural».

Ignasi Rubí (NH): «El més valent és donar la cara i votar en contra de mocions populistes que no van enlloc».