LOADING

Type to search

Actualitat

El Ple demana l’amnistia dels presos i defensa l’autodeterminació

Vots a favor de la moció

Sense sorpreses. En sessió extraordinària, el Ple de l’Ajuntament de Sitges ha aprovat una contundent moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem en què demana l’amnistia per als presos polítics i defensa del dret d’autodeterminació. El text segueix el patró de les mocions proposades per l’Assemblea de Municipis per a la Independència (a la qual pertany el consistori) i ha prosperat amb els vots favorables d’ERC (4), Junts per Sitges (4), Guanyem Sitges (2), les abstencions dels tres partits d’àmbit municipal Sitges Grup Independent (2), Nou Horitzó (1) i el Margalló (1), i amb els tres únics vots en contra dels regidors del PSC. Ciutadans i els Comuns Verds no han assistit a la sessió, els primers per raons ideològiques, els segons per no estar d’acord amb la convocatòria extraordinària i el cost de gairebé 4.000 euros que té per al consistori.

El Ple s’ha desenvolupat en una hora inhabitual (les 8 del matí) en base a l’acord de la Junta de portaveus celebrada dilluns per abordar les reaccions municipals a la sentència. El Ple va ser proposat per Junts per Sitges per buscar un pronunciament municipal de condemna de la sentència.

La moció aprovada consta de deu punts en els quals es reclama la llibertat dels condemnats, es dóna suport al dret d’autodeterminació, “s’exigeix” al Govern de l’Estat que respecti la legitimitat dels càrrecs electes, es critica la repressió i es reclama l’exercici dels drets i llibertats, entre d’altres proclames.

La sessió és una de les conseqüències que la desproporcionada sentència del Tribunal Suprem a tingut a Sitges, però hi han estat més i e

A L’Eco d’aquesta setmana parlem del Ple d’avui i de les reaccions locals a Sitges i Sant Pere de Ribes a la desproporcionada sentència del Suprem. Aquesta setmana L’Eco surt dijous a la tarda, per sumar-se a la vaga convocada divendres 18. El trobaràs als quioscos i també en versió digital a l’iQuiosc.