LOADING

Type to search

Actualitat

El Ple rebutja la draga

La platja de l’Estanyol, ahir dimecres

S’acaba el mes de febrer i ja s’albira la primavera. Això vol dir que la temporada de platges és a tocar i torna el tema estrella que fa anys que es repeteix i necessita una solució urgent, més encara en èpoques pandèmiques, la pèrdua de sorra a bona part de les platges del municipi. Junts per Sitges va presentar una moció per garantir-ne la contribució, que es va debatre en el Ple d’ahir dimecres. La portaveu del partit, Mònica Gallardo, va exposar “que la situació en què es troba el sector turístic és crítica. L’Ajuntament ha de sol·licitar una aportació de sorra a les platges de cara a la temporada d’estiu, ja que hi ha moltes famílies que en depenen i és un dels reclams turístics de la vila, mentre es continua treballant en una solució a llarg termini”.  Com ja va avançar L’Eco, l’Equip de Govern en bloc va rebutjar la moció de Junts, tot i que l’alcaldessa, Aurora Carbonell, va afirmar que “hi haurà sorra a les platges aportada amb mètodes més sostenibles”.

El Ple Municipal també va acceptar amb els vots a favor de l’Equip de Govern (ERC, PSC, SGI, GS i EM) i el regidor de NH,  l’Ordenança reguladora dels Habitatges d’ús Turístic de Sitges.  La regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, va aclarir que “és imprescindible ordenar aquesta activitat i que si es produeix ho faci en termes de qualitat i de bona convivència veïnal”, i va afegir que també hi haurà “l’opció d’evitar la sanció si la propietat posa l’habitatge a lloguer social”.

La sessió plenària també va votar un parell de mocions presentades per Ciutadans, que van tenir sort diversa. La primera pretenia “donar suport i elaborar d’un pla d’ajuts específic per al sector de l’oci nocturn a Sitges. La moció insta al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i a la Generalitat de Catalunya a l’adopció de diferents mesures de suport i rescat econòmic”. L’Equip de Govern hi va votar en contra, ja que “bona part de les actuacions plantejades a la moció ja s’estan executant i d’altra banda és inviable dur a terme test d’antígens massius”, va certificar l’alcaldessa. La proposta d’acord per a la instal·lació de banys públics accessibles, intel·ligents, respectuosos amb el medi ambient i millores per a l’obertura dels ja existents a Sitges, sí que va reeixir per unanimitat.

El Ple va aprovar definitivament el Pressupost Municipal del 2021 i també va tirar endavant per unanimitat la sol·licitud d’atorgament de la Creu Sant Jordi que atorga el Govern de la Generalitat, a l’Escola de Grallers de Sitges, quan es commemoren els 50 anys de la refundació de l’entitat i 68 d’activitat continuada.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure