LOADING

Type to search

Actualitat

El port de Garraf es recupera del temporal Gloria

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres d’emergència per arranjar els danys ocasionats, que el port del Garraf va patir a causa del temporal Gloria, a finals del passat mes de gener.

El port va patir grans afectacions a causa dels forts onatges i els ultrapassaments al dic de recer de llevant, afectant especialment l’escullera de la part exterior del dic, en què van cedir uns trenta metres longitudinals d’espigó. Segons les dades meteorològiques, davant de les costes del Garraf es van captar onades d’una altura de 6,39 metres, amb un període de pic màxim de 12 segons i una direcció d’onatge predominant de llevant.

Les obres, que han tingut un cost de 465.000 euros, han reforçat l’estructura del dic, li han donat més estabilitat i també serviran per evitar futurs sobrepassaments en temporals pròxims. S’han executat en tres mesos, tres setmanes abans del previst.

Ahir dimecre, van visitar el desenllaç de les obres, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell;  el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i dos dels vicepresidents del Club Nàutic Garraf.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA