LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El primer dissabte de fase 1 omple els carrers

Una de les terrasses que ha ampliat espai, gràcies a la nova normativa municipal

El primer cap de setmana de fase 1 està evidenciant un ascens en la desescalada als carrers i establiments de Sitges. Després dels cinc dies laborables, que han actuat com a pròleg del nou escenari, dissabte s’està presentant com un dia de gent amunt i avall. La majoria amb mascaretes, alguns amb guants i gairebé tots –llevat de poques excepcions– complint les distàncies socials… o intentant-ho.

Avui, algunes terrasses de bars, cafès i restaurants ja han guanyat terreny, gràcies a la nova normativa aprovada ahir per l’Ajuntament, que autoritza als responsables d’aquests establiments a ocupar espai que no està inclòs en els límits que tenen assignats. La decisió municipal pretén que els establiments puguin compensar parcialment les pèrdues que els hi suposa la reducció de l’aforament a un 50 per cent i les limitacions als interiors. Els titulars d’aquestes terrasses només han de notificar el canvi a l’Ajuntament i fer un certificat d’autoresponsabilitat, sense esperar el vist-i-plau municipal. La mesura ha estat aplaudida pel Gremi d’Hostaleria. Ja ahir a la nit es van veure algunes terrasses que van ampliar l’horari en la línia dels nous permisos municipals.

També avui dissabte s’ha tornat a omplir la Ribera i el passeig Marítim en la primera franja de sortida d’esportistes, entre les 6 i les 10 hores. Alguns corrien amb la samarreta de la cursa PKU, que s’havia de celebrar demà i que ha estat substituïda per una campanya per traduir els quilòmetres en donatius a l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Els carrers del centre també ofereixen un moviment continu de persones, algunes que van a comprar, altres directament a passejar o prendre alguna cosa a les terrasses.

Aquesta tarda serà la primera que obriran els estancs en més de dos mesos. Els sis estancs de Sitges van acordar finalitzar la mesura que ells mateixos es van marcar. D’obrir només als matins quan es va decretar l’estat d’alarma. Des d’avui, el seu horari serà l’habitual. Tots sis han actuat de manera coordinada: Marcé (Parellades), Gallego (Sant Josep), Berdoy (Major), Clarà (Jesús), Pujol (Sant Francesc) i Palomares (Camí Capellans).

Un altre element que posa de manifest un cert retorn a la normalitat és el restabliment (parcial) dels serveis litúrgics. Mossèn Pausas oficiarà, avui dissabte a les 19.30 hores, la primera missa des de mitjans de març. Dilluns, per altra banda, obre de nou el santuari del Vinyet. Els horaris seran de dilluns a divendres, d’11 a 13h i de 16.30 a 19h; els dissabtes, d’11 a 14h i de 16.30 a 19h, i els diumengs, d’11 a 14h.

També avui, el bus urbà està funcionant amb la totalitat del seu servei, després que aquesta setmana hagi reprès les freqüències., Diumenges, en canvi, es mantindrà encara sense servei.

El carrer Sant Francesc, avui dissabte al matí

Condicions per a la reobertura de les terrasses (Fase 1)

  • L’aforament de les terrasses s’ha de reduir al 50% respecte de l’última llicència municipal autoritzada (2019).
  • Cal mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre taules i s’ha de garantir en tot moment les mesures sanitàries i de seguretat.
  • La màxima ocupació serà de 10 persones per taula o agrupació de taules.
  • No es poden col·locar vetlladors (barrils).
  • No es podran obrir al públic les terrasses cobertes tal com es defineix a l’ordre ministerial.
  • Es recomana prioritzar i fer servir l’ús d’estovalles d’un sol ús.
  • Caldrà netejar taules, cadires i estris amb profunditat per evitar possibles contagis.
  • Els establiments hauran de posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics, entre d’altres condicions.
  • Cal deixar una franja lliure pel pas de vianants i alhora mantenir la distància de seguretat entre vianants i usuaris de terrasses. 
  • En cas d’aglomeracions de gent que no permetin mantenir les distancies de seguretat, les terrasses s’hauran de desmuntar immediatament sense que hi hagi una ordre expressa d’un agent de l’autoritat. Si es detecta que aquesta norma s’infringeix, l’Ajuntament pot obrir un expedient per inhabilitar la llicència de terrassa i imposar sancions.

Notícia relacionada:
Les terrases tindran més facilitat per obrir (22 de maig de 2020)
Tornen les misses, però de manera esglaonada (22 de maig de 2020)
La Corre per ells demana col·laboració i quilòmetres per seguir lluitant contra la PKU (20 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA