LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Cultura

El Retiro i el Prado afronten la reobertura amb nous reptes


El Prado en una imatge del primer dia de tancament, el 13 de març

Les centenàries societats del Retiro i el Prado dibuixen una lenta recuperació de l’activitat. La nova normalitat exigeix a les entitats un conjunt de mesures de seguretat que ja han començat a preparar per quan puguin aixecar el teló, en una data encara no programada. Les dues societats han traçat estratègies i gestions diferents de l’aturada de l’activitat, però totes dues –conscients del seu paper en el teixit social i cultural de la vila– elaboren el seu camí de la desescalada.

Amb l’arribada de la fase 1, els serveis de restauració seran els primers que reobriran. Després ho farà el cinema i el teatre, i a poc a poc, s’anirà recuperant el conjunt de l’activitat, amb el retorn dels socis i els tallers i les escoles de música (Retiro) i de dansa (Casino Prado). Aquestes activitats apunten, si l’evolució del coronavirus es manté positiva, a l’horitzó del mes de setembre.

Tots els esdeveniments i actes significatius fins el mes de juliol que tenien lloc a les societats, ja s’han cancel·lat. És el l’exposició de clavells i la Festa de la Poesia, al Retiro; i el primer Festival de Dansa Urbana i l’Open Internacional d’Escacs, al Prado.

El Retiro en una imatge del primer dia de tancament, el 13 de març

La segona fase de la desescalada serà el moment per obrir les portes a les primeres activitats amb el conjunt de mesures previstes per i protecció davant la Covid-19. Transmetre seguretat i minimitzar qualsevol petit risc de contagis és la prioritat de totes dues entitats: la reobertura serà lenta i començarà a caminar en la segona fase de desconfinament.

A L’Eco d’aquesta setmana, us expliquem amb més detall el procés que totes dues societats han enfocat cap a la reobertura.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA