LOADING

Type to search

Esports

El rus Volkov guanya l’Open d’Escacs

El rus Volkov, guanyador del tornei, amb l’alcaldessa Aurora Carbonell

Ahir es va disputar la novena i darrera ronda de l’Open Internacional d’Escacs Vila de Sitges. En el grup A, com diu el refranyer popular: «no es pot dir blat fins que està al sac i ben lligat»,   es podria aplicar al mestre internacional cubà Isidro Berdayes, que a l’inici de la ronda era clar favorit a assolir norma de GM i conquerir el títol, va perdre la seva partida clau del campionat i per tant no va poder conquerir cap de les dues fites que tenia. A part d’això, va ser una ronda interessant i decisiva que va deixar com a campió, una altra vegada, al Gran Mestre rus Sergey Volkov amb 7 punts. Completen el podi, amb la mateixa puntuació, l’escaquista d’Azerbaidjan Guliyev i el nord-americà Sturt Raven, en segon i tercer lloc respectivament. El primer jugador local en aquest grup va ser el Mestre Internacional Santi Beltràn, que  va assolir el dinovè lloc amb 5,5 punts, millorant el seu rànquing inicial.

Pel que fa al grup B, aquí la jugadora índia Fathima Abdeen (44ena del rànquing inicial) no va deixar marge a la sorpresa i amb unes taules ràpides va esvair qualsevol dubte i es va proclamar campiona en solitari i imbatuda, amb 8 punts. Darrere seu, el segon classificat va ser el jove jugador de Hong Kong Peramunetilleke amb 7 punts. Amb la mateixa puntuació un altre jugador de l’Índia, Ankit Dalal, va acabar en tercera posició. Pel que fa a la representació local, el jugador Carles Grau va conquerir el primer lloc amb 6 punts.

La cerimònia de cloenda va estar presidida per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; acompanyada per la presidenta del Casino Prado, Carme Artigas, i el president de la Federació Catalana d’Escacs, Pepo Viñas.