LOADING

Type to search

Actualitat

El tancament de l’hostaleria, el nou insecte invasor i la manca de llibreries, a L’Eco

Les noves mesures restrictives decretades per la Generalitat, les dades del virus a nivell local, l’augment d’atencions a Sant Camil, la irrupció d’un exòtic insecte invasor, el projecte del nou palau de congressos, l’anomalia d’un municipi de 30.000 habitants sense llibreries i el doble premi per a dos fotògrafs sitgetans centren l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana.

La situació sanitària, amb l’augment de casos, però sobretot, amb l’anunci del tancament de bars i restaurants i la indignació que ha generat en el sector suposen una atenció especial a les nostres pàgines. Exposem les dades de contagis actuals i les de les darreres setmanes, en què es posa de manifest que l’expansió del virus a Sitges i a Ribes és inferior que en el conjunt del país. També abordem com està vivint l’Hospital de Sant Camil la nova situació –amb un augment d’ingressats i defuncions–, així com els CAP locals i de quina manera està impactant en els centres escolars. També exposem com les noves mesures de la Generalitat afecten a les competicions esportives i en quin punt es queda el calendari dels equips locals.

L’actualitat local centra part de l’atenció en el turisme. D’una banda, explica el projecte –encara de llarg recorregut– per construir un nou palau de congressos a Sitges, així com les mesures del Pla estratègic per posicionar la marca en la situació actual. També exposa la crítica situació que viuen els taxistes.

Les nostres pàgines també presten atenció al nou insecte que ha aparegut a Sitges i que és inofensiu per a les persones, però que afecta a la vegetació; també expliquem el nou grup en defensa de la pedra seca que s’ha creat a la comarca.

A les pàgines de Ribes tractem la nova botiga virtual del comerç de Ribes, que les ordenances apujaran l’IBI i la taxa d’escombraries, que l’Autòdrom recupera peces antigues de l’interior de les naus abandonades, abordem el simbolisme de Sant Pau i entrevistem la portaveu de Construïm, Esther Rodríguez.

L’anomalia que una població de 30.000 habitants i que fa bandera de la cultura com és el cas de Sitges faci quatre anys que no té una biblioteca mereix un ampli article sobre les causes i conseqüències d’aquest fet. També posem el focus en els premis nacionals de fotografia que han rebut els sitgetans Andreu Noguero i Jordi Piqué, parlem de l’exposició del llibre modernista als museus i del Festival de Cinema.

Les pàgines d’Esports estan centrades en l’aturada de les competicions i presten atenció especial al futbol, l’handbol i el bàsquet.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Juanjo Corcuera, Jordi Cubillos, Sali Esparducer, Lluís Giralt, Brandon Jones, Isidre Lázaro, Pepi Martínez Font, Jordi Mas, Èdgar Montroig, Bienve Moya, Ful Navalón, Òscar Ortiz i David Sans, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són d’Andreu Bosch (Sitges) i Josep Rius (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure