LOADING

Type to search

Actualitat

El ‘top manta’, les vacunes, el conflicte de Vallpineda i les dones centenàries, a L’Eco

Les possibles sortides per al top manta, l’alentiment de la vacunació, el conflicte entre veïns i Ajuntament a Vallpineda, les recents celebracions de dones centenàries a l’Hospital, els dies més negres que van estar a punt de col·lapsar Sant Camil, el Sitges dels famosos i els 75 anys de la Unió Esportiva Sitges protagonitzen l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana. En aquest número estrenem la nova secció L’Eco in English, en col·laboració amb el portal Sitges in English.

La crisi de la Covid torna a ser protagonista per partida triple a L’Eco d’aquesta setmana. D’una banda, expliquem el retard en la vacunació, traduït en un pronunciat descens de les inoculacions. També exposem que Sitges ha preparat el Casal per a quan arribin dosis. En les mateixes pàgines relatem com va viure Sant Camil els dies més negres d’ara fa un any, quan es van disparar els ingressos i les defuncions i el centre va estar al punt del col·lapse. També detallem les darreres dades d’evolució de la pandèmia i l’impacte positiu que ha tingut la reobertura perimetral en l’economia local.

El pla municipal per abordar el top manta amb criteris socials, però també policials, és tractat abastament a les nostres pàgines. Us expliquem en què consisteix el pla i recollim les opinions de comerciants i col·lectius que hi donen suport. A les pàgines de Crònica Local també expliquem el conflicte entre els veïns de Vallpineda i l’Ajuntament pel desproporcionat preu que el consistori vol fer pagar als propietaris per unes reparcel·lacions. També us exposem els resultats de la comissió d’estudi sobre el pàrquing de Pins Vens, la reordenació de la Fragata i la instal·lació del mesurador de partícules per la pedrera de Vallcarca.

Aquesta setmana prestem una atenció especial a la gent gran. Us expliquem els casos de tres dones residents a l’Hospital de Sant Joan que acaben de fer 100 anys, el funcionament i serveis que està duent a terme el Casal de la Gent Gran de Pau Casals i el programa d’exercicis que està realitzant la professora de dansa Sílvia Paretas pe als més grans. També publiquem un altre dels interessants reportatges de Pedro Palacios sobre la història recent de Sitges, en aquest cas, centrat en els famosos i estrelles cinematogràfiques que aterraven a la vila a mitjans del segle passat. Les entrevistes d’aquesta setmana són a Lourdes Raja i Montse Marcet.

La informació de Ribes s’atura en el procés d’adjudicació de 19 habitatges de protecció oficial, un nou episodi en el conflicte amb l’empresa Componentes, que els instituts Montgròs i Xaloc programen activitats d’educació per la pau i que l’arxiu estrena secció per a fons particulars.

A les pàgines de Cultura ens centrem en l’aposta dels Museus de Sitges pels canals digitals per a compensar la reducció de visitants, el nou treball del músic ribetà Gerard Gómez, les activitats de L’Hora del Conte a les escoles, i l’expansió del festival Fes + Chapeau. La secció d’Esports està protagonitzada pel 75è aniversari de la Unió Esportiva Sitges, amb un ampli reportatge de la seva història i entrevista al seu president, Jordi Martínez. També parlem dels nous èxits de Toni Ponce i de les bones perspectives del Ribes i el Sitges B.

A L’Eco d’aquesta setmana estrenem la secció L’Eco in English, en col·laboració amb el portal Sitges in English, Hi trobareu algunes de les notícies més destacades de la setmana traduïdes a l’anglès, a més dels primers articles de col·laboradors expats: en aquesta ocasió, Brandon Jones i el cònsul britànic a Barcelona, Lloyd Milen.

A L’Eco d’aquesta setmana comptem amb les firmes d’Assun Batlle, Alejandro Cabezas, Juanjo Corcuera, Josep Daranas, Jordi Fusté, Ángelo Gómez, Xavi Huete, Brandon Jones, Anna López Chicas, Lloyd Milen, Pedro Palacios, Agapito Pérez, Joan Rodríguez, Anna Vega i Ricard Vicente, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, Manel Pérez, Núria Pozo i Alba Vigó. Les contres són de Lluís Jou (Sitges) i Miquel Muç Vall (Ribes). L’apunt de Kilian Bolinaga.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure