LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El turisme català i espanyol saltarà del 30 al 85%

Imatge del Baluard al vespre, fa dues setmanes

El turisme que Sitges espera rebre aquesta temporada serà principalment català i, concretament, de les comarques de Barcelona. Els càlculs amb els quals treballa el sector i la Regidoria de Turisme és que el 85 per cent dels turistes siguin de proximitat (catalans, andorrans i espanyols), davant el 30 per cent que van suposar l’any passat.

La previsió es fonamenta en les dades que disposa el sector turístic local, en base a les cerques a internet i les reserves ja efectuades. Turisme està monotoritzant aquestes dades per obtenir major informació de la previsió d’afluència. Les campanyes que està programant l’Ajuntament –conjuntament amb altres organismes com la Diputació i la Generalitat– estan centrades en el turisme català, andorrà, espanyol i del sud de França. És a dir, el turista que es pot desplaçar en vehicle.

Del milió i mig de turistes de 2019, un milió eren estrangers –principalment de França, del Regne Unit i Alemanya, per aquest ordre– contra el prop de mig milió d’origen estatal, dels quals el 64,9 per cent procedien de l’entorn de Barcelona.

Aquest estiu s’ha focalitzat en cinc principals orígens: el turisme català, el sud de França, Andorra, el País Basc i Madrid.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un reportatge amb les dades detallades d eles procedències del perfil de turista l’any passat.