LOADING

Type to search

Actualitat

El veler embarrancat finalment és retirat de la platja

Un moment de l’operació aquest matí

El veler que durant les darreres quatre setmanes ha estat embarrancat a la platja de davant del Club de Mar ha estat finalment retirat avui. El iot, amb bandera holandesa, va quedar atrapat a la sorra el 18 d’abril passat.

Els operaris d’una empresa de grues han pogut retirar-lo després d’una complexa operació, que ha durat pràcticament tota la jornada i per a la qual s’ha necessitat la participació de quatre persones. L’operació ha estat coordinada per un professional avalat per la Capitania Marítima de Vilanova i ha requerit desmuntar diverses peces de l’embarcació, com els màstils i altres elements.

L’actuació ha començat a primera hora del matí i al voltant de les 19 hores ha finalitzat, un cop el cos del iot ha estat pujat a un remolc per efectuar el seu trasllat. El cost de l’operació ha estat assumit pel propietari de l’embarcació.

El iot té una eslora de vuit metres i, per la seva situació junt a la sorra, no admetia fer cap operació des del mar. Per aquest motiu s’ha necessitat dur a terme una actuació a la platja per endur-se’l posteriorment a un moll per a la seva reparació.

El vaixell va embarrancar fa tot just fa un mes després que el seu patró es veiés sorprès per l’acostament a la sorra. El tripulant va aconseguir baixar de l’embarcació, però la va deixar amarada prop de la vora. Efectius de la Policia Local es van encarregar d’assegurar que el vaixell quedés amarrat fins la seva retirada, avui.

El iot ja retirat del mar
L’embarcació, damunt d’un remolc
El veler, el passat mes d’abril, poc després d’embarrancar (F. Clàudia Sauret)

Notícia relacionada:
Un veler a la deriva acaba a les platges de Sitges

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA