LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El virus ja creix gairebé el doble a Sitges i a Ribes que la mitjana catalana

El carrer Sant Francesc, ahir divendres

L’expansió del virus va a més a Sitges i a Ribes. L’augment de nous casos des que va començar el nou any és del 10,46 per cent a Sitges i del 13 per cent a Sant Pere de Ribes, unes xifres notablement per sobre de la mitjana catalana, que és del 6,76.

El nou escenari d’expansió de la Covid-19 és insòlit, ja que Sitges sempre havia registrat augments molt per sota dels del conjunt de Catalunya, amb l’única excepció de dos esdeveniments de tall exclusivament local: la Festa Major i el Festival de Cinema. Ara, en canvi, l’augment es fa cada dia més gran: el marge entre la diferència del creixement a tot Catalunya i a nivell local s’amplia dia a dia. En els tres primers dies de gener, el virus creia igual a Sitges que a Catalunya, però a partir del dia 5 la corba es va anar distanciant en perjudici de les dades locals.

El risc de rebrot continua molt alt a Sitges (484 punts), tot i que per sota de l’indicador de tot Catalunya (640). La velocitat de propagació de la malaltia també es manté excessivament elevada: 1,40, davant l’1,44 nacional.

Índex de contagi a Sitges
Índex de contagi a Sant Pere de Ribes

Però si les dades són preocupants a Sitges, a Sant Pere de Ribes adquireixen un nivell d’alarma superior. El risc de rebrot s’ha situat en el seu nivell més alt: 972 punts, la velocitat de propagació és de 2,18 i el percentatge de proves PCR i test d’antígens que surten positives arriba ja al 13,86 per cent.

Notícies relacionades:
Les festes deixen Sitges i Ribes amb un nivell elevat de l’expansió del virus (7 de gener de 2020)
La vacuna ja s’està donant a Sitges (5 de gener de 2020)
El risc de rebrot frega els 500 punts a Sitges i el virus continua creixent més que en el conjunt del país (5 de gener de 2020)
L’augment de positius és superior a Sitges i a Ribes que en el conjunt de Catalunya (3 de gener de 2021)
La llista de nous positius es dispara a Sitges i a Ribes (31 de desembre de 2020)
Més ingressats per Covid-19 a Sant Camil, però menys greus (31 de desembre de 2020)
El nombre de nous positius es dobla a Sitges en una setmana (29 de desembre de 2020)
Els indicadors de la Covid es mantenen alts a Sitges, però per sota de la mitjana (27 de desembre de 2020)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure