LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els ajuts municipals a les empreses es podran tramitar la setmana vinent

L’Ajuntament obrirà aquesta setmana la finestra per sol·licitar els ajuts per a  autònoms, treballadors i empreses, que preveu destinar un primer paquet de 650.000 euros en diverses línies, arran l’impacte de la Covid-19. El Govern està treballant en un segon pla d’ajuts, que preveu llençar un cop hagi fet els reajustament en el Pressupost aprovat fa dues setmanes.

El pla de suport econòmic de 650.000 euros ha estat elaborat per la Regidoria de Promoció Econòmica i preveu ajuts directes a les empreses, els autònoms i els treballadors. L’Ajuntament està acabant d’enllestir els paràmetres per sol·licitar els ajuts, però les previsions és que a partir de dilluns vinent ja es puguin sol·licitar.

La primera línia d’ajuts és a pagaments de lloguer o hipoteca de locals comercials i oficines. Està destinat als negocis que han aturat la seva activitat a causa de la crisi del coronavirus o bé han tingut un descens pronunciat de la seva facturació. Aquest partida contempla una atenció especial per als comerços que han jagut de tancar durant el confinament i que no han pogut negociar una moratòria o reducció del preu del lloguer.

Una segona línia és per als projectes empresarials nascuts entre 2015 i 2019 a Sitges i que han exercit la seva activitat durant un període mínim de dotze mesos. Esta partida està especialment pensada per als autònoms i emprenedors. De fet, l’opció d’ajuts ja existia abans de la crisi del coronavirus, però ara s’han canviat les condicions per fer-les més flexibles.

Una tercera línia d’ajuts és per a empreses que continuïn la seva activitat i que realitzin contractacions laborals. També era una línia ja existent anterior i que ara ha canviat les condicions.

Els 650.000 euros d’ajuts a l’economia per part de l’Ajuntament podrien ampliar-se un cop es facin els reajustaments del Pressupost aprovat fa dues setmanes. El Govern ha creat una comissió de seguiment amb els partits que van votar a favor o s’hi van abstenir (és a dir, tots excepte Ciutadans i Nou Horitzó). Paral·lament, el consistori també ha destinat 400.000 euros suplementaris a una partida d’ajuts socials.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA