LOADING

Type to search

Actualitat

Els arbres de la discòrdia

Diversos veïns protesten per la substitució dels ficus dels carrers Artur Carbonell i Hort Gran que l’Ajuntament ha realitzat per “motius de seguretat”

La substitució dels arbres dels carrers Artur Carbonell i Hort Gran ha generat preocupació i malestar entre diversos habitants de la zona i sitgetans d’altres punts del municipi, que han manifestat el seu rebuig a través de desenes de missatges de protesta publicats a les xarxes socials. Els veïns critiquen els criteris que han motivat aquesta actuació i es pregunten per què no s’apliquen amb la mateixa celeritat en altres zones de Sitges on, al seu entendre, els arbres sí que tenen una afectació més directa en el deteriorament de la via pública i la seguretat dels vianants. Alguns d’ells també qüestionen que la tala no s’hagi informat prèviament als veïns i que s’hagi iniciat, justament, l’endemà de les eleccions municipals.

L’actuació de l’Ajuntament consisteix en substituir els ficus que fins ara hi havia plantats als carrers Artur Carbonell i Hort Gran per arbres i arbustos de menys volum. La intenció és que la nova vegetació no dificulti la il·luminació d’aquests carrers tan freqüentats, ja que “l’existència de zones fosques o de penombra poden ocasionar manca de seguretat” en algunes persones. El consistori sitgetà també apunta que “el creixement continu dels ficus causa problemes en el paviment i les voreres”, amb les afectacions que això podria provocar en serveis bàsics com les canonades d’aigua, gas i enllumenat.