LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

Els balls populars de Ribes volen mantenir viva l’opció d’actuar al carrer

Assemblea de la Festa Major de Ribes.

Queda menys d’un mes per al tret de sortida de les festes majors de Sant Joan i de Sant Pere, però el seu format alternatiu encara no està plenament tancat. A nivell de balls populars, que són l’element central sobre el qual pivoten totes dues celebracions, la principal proposta de l’Ajuntament és l’enregistrament previ d’unes actuacions a porta tancada en un equipament municipal que després s’emetrien durant els dies centrals de cada festa a través de les xarxes socials i de Canal Blau. A les Roquetes, la idea ha estat ben acollida per la majoria de colles. A Ribes, la resposta ha sigut ben diferent.

L’Assemblea de Balls Populars ha donat a conèixer, aquest dimecres, els resultats de l’enquesta interna que les colles ribetanes han realitzat per a acordar el seu posicionament comú davant els diferents escenaris que hi ha sobre la taula. I els percentatges han sigut bastants clars. D’una banda, més del 70% dels enquestats descarten tant la proposta telemàtica plantejada des de la regidoria de Cultura com la participació dels balls populars en un hipotètic ajornament de la celebració a unes altres dates. De l’altra, el 66% dóna suport a la proposta de mantenir viva l’opció presencial sempre que les autoritats sanitàries així ho permetin. Concretament, això es materialitzaria a través d’actuacions simultànies, descentralitzades i amb les corresponents mesures de seguretat que les colles efectuarien de manera voluntària per diverses places de Ribes, tal com la Comissió de Balls Populars ja va plantejar a l’Ajuntament a principis de maig.

Les colles ribetanes són conscients que una possible actuació a la via pública és difícil i està supeditada a l’evolució favorable del procés de desescalada. Però, precisament per això, reclamen al govern que encara no la descarti i que esperi fins a l’últim moment per a decidir el format final de la celebració, ja que així es podria ajustar el màxim possible a la realitat social d’aquell moment. La data màxima que proposen és el dilluns 22 de juny, tot just sis dies abans de la seves possibles actuacions.

El consistori ribetà, que també ha rebut els resultats de l’enquesta, continua prioritzant l’opció telemàtica per una qüestió de “logística” i “seguretat”. De fet, algunes colles asseguren que han rebut trucades del mateix regidor de Cultura en què, malgrat els resultats reflectits en l’enquesta, les convidava a participar en l’enregistrament telemàtic que a priori havia quedat refusat. Aquest proper dilluns, en la reunió convocada del Consell Municipal de Cultura, es podria arribar a un primer punt d’encontre per a desencallar la situació.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA