LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els bars i restaurants de Sitges encaixen el tancament amb pessimisme

El Cap de la Vila, avui dimecres a les 20.30h

Ha estat un cop dur per la seva dimensió i per inesperat. El sector de l’hostaleria i la restauració de Sitges lamenta les mesures decretades pel Govern de la Generalitat per tancar durant quinze dies –a partir de demà a la nit– els bars i restaurants de tot el país. La mesura també ha estat lamentada pels comerciants.

“Es criminalitza l’hostaleria sense tenir en compte qui aplica les mesures correctes i qui no”, ha apuntat el president del Gremi, Oskar Stöber, en un tuit poc després de la mesura anunciada per la consellera Meritxell Budó. Stöber ha lamentat que no es tingui en compte “la incidència de la pandèmia per prendre unes o d’altres mesures en funció de la regió sanitària”. El president del Gremi es refereix a les dades que presenta la vila, que són actualment substancialment millors que les del conjunt del país: en els tretze primers dies d’octubre, Sitges ha augmentat el nombre de positius un 9,85 per cent, mentre que en el conjunt de Catalunya ha estat un 14,32.

El Gremi emetrà un comunicat demà mateix, en què critica la mesura de la Generalitat. El text lamenta que el sector esdevingui l’ase dels cops i que amb aquesta mesura no es diferenciï els establiments que estan sent rigorosos en l’aplicació de mesures preventives dels qui no ho són tant.

El Gremi encara no ha calculat l’abast de les pèrdues que implicarà el tancament, però apunten que el cop serà dur i de difícil abast. Alguns restaurants ja havien fet comandes per al cap de setmana –que anuncia bona previsió meteorològica– que arribaven els 3.000 euros. En el sector hi havia confiança en el segon cap de setmana del Festival, especialment en la restauració i els bars, ja que en els hotels i els apartaments, enguany l’efecte del certamen ha estat mínim.

La mesura també ha estat un cop per als comerciants. El president de Sitges Comerç, Carlos Prieto, ha apuntat que “amb l’hostaleria i la restauració tancada serà ben difícil atraure algú a Sitges”. “Això és una cadena i ens afecta de ple a tothom”.

Les noves mesures també afecten al Festival de Cinema, ja que el decret redueix l’aforament dels cinemes al 50 per cent i impedeix projectar pel·lícules més enllà de les 11 de la nit. El Festival està estudiant com afrontar la nova situació per a les seves tres darreres jornades.

Notícies relacionades:
Sitges conté l’onada millor que la mitjana catalana (14 d’octubre de 2020)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure