LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els Bombers s’han convertit en la segona línia de l’Estat d’Alarma

Els Bombers de Sitges donant ànims a ingressats i personal de la Fundació Ave Maria, el mes d’abril

Confinats i a casa, però a punt de fer el seu servei. Des del primer dia que es va decretar l’Estat d’Alarma, els Bombers Voluntaris han estat amb contacte directe amb l’Ajuntament i la Generalitat per adaptar els diferents protocols d’actuació i ser-hi a lloc tan bon punt es requerís la seva presència.

Els bombers sitgetans compten actualment amb un equip de 21 voluntaris i dos tècnics d’emergència sanitària. Està prevista la incorporació de dos més, actualment en període de formació.

Des que va esclatar l’Estat d’Alarma, “estem confinats a casa i pendents de la trucada. I quan és així, s’actua amb la gent que està disponible”, assenyala el seu cap, Jordi Rius. Els serveis que més estan realitzant aquestes darreres setmanes és el d’obertura d’habitatges de gent gran per motius sanitaris. “Hi apliquem tots els protocols de seguretat establerts”, apunta Rius. “Al Parc de Bombers estem molt receptius a l’Ajuntament i al conjunt del poble.

Tot i haver reduït la seva activitat, les sirenes dels bombers de Sitges se senten sovint al vespre. És quan s’hi adrecen a les residències de gent gran per donar ànims, tant als avis com al personal que els atén. “Volem transmetre’ls una mica d’alegria. Que vegin que no estan sols, en uns moments on no poden rebre visites de familiars ni establir cap tipus de contacte”. Va ser una proposta de la Regidoria de Salut, a la qual el cós de bombers sitgetans van respondre de bon grat. Per Sant Jordi, a més, van ser a les quatre residències locals per lliurar unes roses simbòliques a cadascuna d’elles.

Jordi Rius subratlla que a través de la crisi sanitària el ciutadà s’està adonant de la importància de la salut i la seguretat, disposar d’uns bons serveis sanitaris, cossos de seguretat, bombers i serveis bàsics”. “Nosaltres mateixos hem rebut aquest senyals, per exemple, quan diversos restaurants o establiments de Sitges ens porten menjar com a mostra de suport”.

Notícies relacionades
Els Bombers de Sitges mostren ànims a les residències i hospitals
Els Bombers de Sitges, un actiu imprescindible

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA